TÉMA

Obvodní soud pro Prahu 6

Státní zástupce podal obžalobu v kauze zakázky na dezinfekci fotbalových stadionů

Státní zástupce minulý týden obžaloval šest lidí a čtyři firmy v případu zakázky na dezinfekci fotbalových stadionů. České televizi to řekl dozorující žalobce Jan Scholle. Kauza se týká údajně předražené zakázky na dezinfekci stadionů za téměř deset milionů korun. Obžalobě čelí příbramský fotbalový klub, jeho majitel Jan Starka nebo bývalý místopředseda Fotbalové asociace (FAČR) Roman Berbr. Případ bude řešit Obvodní soud pro Prahu 6.
11. 3. 2024|

Učitelku obžalovanou z popírání války na Ukrajině soud nepravomocně osvobodil

Soud osvobodil češtinářku Martinu Bednářovou, která čelí obžalobě za popírání ruských válečných zločinů na Ukrajině. Verdikt není pravomocný. Podle soudkyně není skutek učitelky trestným činem. Bednářová vinu odmítá a hájí se mimo jiné tím, že její výroky při výuce na pražské základní škole zazněly na hodině mediální gramotnosti a že téma zvolila v souladu s pokynem ministerstva školství. Média podle ní o situaci na Ukrajině lhala.
22. 6. 2023Aktualizováno22. 6. 2023, 15:44|

Policie navrhla obžalovat učitelku za popírání války na Ukrajině, píší Seznam Zprávy

Policie navrhla obžalovat učitelku základní školy z Prahy 6, která je obviněná za to, že při výuce popírala válku na Ukrajině. Informuje o tom portál Seznam Zprávy, který na případ upozornil loni v dubnu. Češtinářku, která ve škole již dostala výpověď, policie obvinila letos v lednu. Nyní kriminalisté vyšetřování ukončili a navrhují případ poslat k soudu.
28. 3. 2023|

Janouškovi zamítli žádost o dřívější propuštění z vězení

Podnikatel Roman Janoušek ani napodruhé neuspěl s žádostí o dřívější propuštění z vězení. Jeho požadavek ve středu zamítl Obvodní soud pro Prahu 6. Lobbista si proti rozhodnutí obratem podal stížnost. Případem se nyní bude zabývat pražský městský soud. Muž je za mřížemi na 4,5 roku za dopravní nehodu, kterou způsobil pod vlivem alkoholu. Odpykal si zatím zhruba 2,5 roku. Trest měl dlouhodobě přerušený ze zdravotních důvodů.
9. 11. 2022Aktualizováno9. 11. 2022, 12:09|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví se znovu vrací k obvodnímu soudu

Obvodní soud pro Prahu 6 se bude znovu zabývat sporem bratrů Rathových. Městský soud v Praze totiž na základě odvolání zrušil rozsudek, podle kterého zdědil bývalý středočeský hejtman David Rath veškerý majetek svého otce Ratmíra. Informaci ČT potvrdil mluvčí Městského soudu v Praze Jakub Brejša. Bratr bývalého politika Michal Rath rozsudek napadl, protože odmítl, že by jeho otec byl při smyslech při psaní závěti, na základě které David Rath majetek získal.
30. 9. 2022|

Janoušek zůstane ve vězení. Soud zamítl žádost o podmíněné propuštění

Podnikatel Roman Janoušek zůstane ve vězení. Soud odmítl jeho žádost o podmíněné propuštění z výkonu trestu, který si lobbista odpykává za dopravní nehodu spáchanou pod vlivem alkoholu. Muž, který byl v minulosti označovaný za šedou eminenci pražské politiky, proti rozhodnutí může podat stížnost. O podmíněné propuštění Janoušek požádal 7. července 2022.
2. 8. 2022Aktualizováno2. 8. 2022, 20:10|

David Berdych se podle soudu na svobodě osvědčil, je definitivně volný. Odpykal si přes 11 let

David Berdych, který si odpykal přes jedenáct let vězení za loupeže, únosy a vydírání za pomoci takzvaného Berdychova gangu, je definitivně volný. Soud rozhodl, že muž se v sedmileté zkušební době podmíněného propuštění z vězení choval řádně. Gang vstoupil do dějin české kriminalistiky propojením podsvětí s elitními policisty, kteří měli bojovat s organizovaným zločinem.
1. 8. 2022|

Janoušek požádal o podmínečné propuštění

Odsouzený lobbista Roman Janoušek požádal o podmínečné propuštění z vězení, kde si odpykává 4,5 roku za to, že v roce 2012 opilý srazil autem ženu v pražské Michli. Janoušek trest nastoupil v listopadu 2014. Od března 2016 byl ale ze zdravotních důvodů na svobodě. Ve vězení znovu byl od loňského července. Tento měsíc mu uplyne polovina trestu. O případném propuštění bude rozhodovat Obvodní soud pro Prahu 6.
7. 7. 2022Aktualizováno7. 7. 2022, 10:32|

Soud vyhostil Brita, kterému na letišti vzplanul batoh. Měl v něm vojenský granát

Obvodní soud pro Prahu 6 ve čtvrtek uznal Brita, kterému v úterý na pražském Letišti Václava Havla vzplanul batoh, vinným z přečinu nedovolené ozbrojování. Na tři roky ho vyhostil z Česka, řekla mluvčí soudu Zuzana Barochová. Podle mluvčího městského státního zastupitelství Aleše Cimbaly měl muž v zavazadle část vojenského granátu.
14. 4. 2022Aktualizováno14. 4. 2022, 14:14|

Spor exhejtmana Ratha s bratrem o dědictví pokračuje. Případ posoudí Městský soud v Praze

Spor o dědictví mezi bývalým středočeským hejtmanem Davidem Rathem a jeho bratrem pokračuje. Michal Rath se odvolal proti lednovému rozsudku Obvodního soudu pro Prahu 6, podle kterého zdědil bývalý politik David Rath všechen majetek po svém otci Ratmírovi oprávněně. Informaci ČT zjistila z justiční databáze.
23. 3. 2022|

Kvůli masivní kontaminaci vody v Dejvicích soud potrestal dva zaměstnance pražských vodovodů

V případu kontaminované vody v pražských Dejvicích v roce 2015 odsoudil Obvodní soud pro Prahu 6 k peněžitým trestům dva tehdejší zaměstnance Pražských vodovodů a kanalizací. Otakar Mrkva a Pavla Dobrá musí zaplatit 140 a 100 tisíc korun, verdikt už je pravomocný. Při tehdejším znečištění pitné vody onemocněly asi čtyři tisíce lidí.
17. 10. 2019|