TÉMA

Nezletilí

Násilí mezi dětmi je odrazem společnosti, říká psycholog. Nesmíme to tolerovat, apeluje zástupce strážníků

V některých českých městech došlo k několika incidentům skupinového násilí. Manažer prevence kriminality Tomáš Svačina z Městské policie Jablonec nad Nisou v Událostech, komentářích apeloval na veřejnost, aby o potyčkách informovala, zároveň ale zdůrazňuje, že nejde o tak velký problém, jak by se mohlo zdát ze sociálních sítí. Dle psychologa Miloslava Čedíka je skupinové násilí odrazem společnosti a je třeba jít po příčinách.
15. 7. 2023|

Mezi ilegálními migranty přibývá dětí. Na nebezpečnou cestu do Evropy se vydávají samy

Mezi Francií a Itálií roste napětí kvůli ilegální migraci přes společnou hranici. Podle Paříže sousední stát nezvládá migrační politiku, podle Říma země galského kohouta porušuje zákony, když uprchlíky vrací přes hranice. Od začátku roku jich hranice přešlo na dva tisíce, je mezi nimi stále více nezletilých. Počet dětských migrantů roste i v dalších zemích Evropské unie.
26. 5. 2023|

Za sedmdesát let zneužili představitelé církve v Portugalsku nejméně 4815 nezletilých, tvrdí komise

Nejméně 4815 nezletilých bylo od roku 1950 v Portugalsku sexuálně zneužito činiteli katolické církve, uvedla v pondělí v Lisabonu nezávislá vyšetřovací komise. Ta během roku vyslechla přes pět set lidí a na základě jejich svědectví došla k tomuto závěru, informovala agentura AFP. Komise také oznámila, že valná většina případů je už promlčená, ale pětadvacet případů poslala komise prokuratuře.
13. 2. 2023Aktualizováno13. 2. 2023, 12:59|

Jedna dívka kope do druhé. V Ústí nad Labem se rozmáhají dětské gangy

Jedna dívka leží na zemi a druhá do ní kope. Záběry natočily na mobil děti, podle nichž je to běžná realita. Incident se odehrál v městské části Krásné Březno v Ústí nad Labem, ve vyloučené lokalitě. Video se začalo rychle šířit po sociálních sítích. Tématu dětského násilí se pro pořad 168 hodin věnovala Darina Vlková.
6. 2. 2023|