TÉMA

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024

Až takový ohlas diváků jsem nečekala, řekla fotbalová komentátorka na Euru Svitková

Fotbalistka Kateřina Svitková glosuje a spolukomentuje jako vůbec první žena mistrovství Evropy na ČT Sport. Dlouholetou reprezentantku a čtyřnásobnou nejlepší hráčku roku v její nové roli nejvíce překvapila odezva diváků. Klíčová je pro ni příprava na zápasy, aby komentování mohla vyšperkovat zajímavostmi, popsala v pořadu Události, komentáře.
20. 6. 2024|

UEFA na Euru představila novinku – kamery se zaměří na vybrané hráče

S novým Eurem přichází i novinka od UEFA, ta každý den dopředu vybere z každého týmu jednoho hráče, kterého po celý zápas detailně sleduje kamera. Například v utkání mezi Slovenskem a Belgií to byl záložník Ondřej Duda a kapitán belgické reprezentace Kevin De Bruyne. Divákům v tuzemsku novinku zprostředkuje Česká televize na platformě ČT sport Plus. Při zápase české reprezentace proti Portugalsku se kamery zaměří na Patrika Schicka a Cristiana Ronalda.
18. 6. 2024|

Fotbalová příručka pro českého fanouška na šampionát v Německu

Po zlaté euforii, o kterou se v květnu postarala česká hokejová reprezentace na domácím mistrovství světa, začíná v pátek další z vrcholů extrémně nabitého sportovního roku – mistrovství Evropy ve fotbale. Do sousedního Německa zamíří tisíce tuzemských příznivců. Následující text shrnuje servisní informace, jak se dostat na stadiony v Lipsku a Hamburku, popisuje hromadnou dopravu (MHD) ve zmíněných městech a možnosti parkování. Věnuje se i nařízením od UEFA, doprovodnému programu v Českém domě nebo vysílání České televize.
12. 6. 2024Aktualizováno15. 6. 2024, 10:41|

Jsme tu i kvůli našim vojákům, říkají ukrajinští fotbalisté k účasti na Euru 2024

Mezi 24 účastníky fotbalového mistrovství Evropy je i tým Ukrajiny. Na turnaji ho budou pohánět nejen sportovní ambice, ale také zodpovědnost za svou zemi, která už přes dva roky strádá válkou.
15. 6. 2024|

Začíná fotbalové Euro. Bezpečnostní složky mají pohotovost

Začíná mistrovství Evropy ve fotbale, v úvodním utkání se od 21 hodin utká v Mnichově domácí Německo se Skotskem. Stadion s kapacitou 66 tisíc lidí byl už od odpoledne v obležení fanoušků. V plné pohotovosti jsou však také bezpečnostní síly.
14. 6. 2024|