TÉMA

Mistrovství Evropy ve fotbale

Česko do konce září posiluje bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím

Od nynějška do 30. září budou v Česku posílená bezpečnostní opatření kvůli mistrovství světa v hokeji a dalším sportovním akcím v Evropě. Po úterním zasedání vlády to novinářům řekl vicepremiér Vít Rakušan (STAN). Kabinet na základě doporučení společné zpravodajské skupiny nezvýší stupeň ohrožení terorismem, ale provedl revizi opatření v rámci prvního stupně ohrožení.
včera|

„Je ohrožena bezpečnost Evropy.“ Karel III. před Spolkovým sněmem ocenil pomoc Ukrajině

Britský král Karel III. ve čtvrtečním projevu před poslanci Spolkového sněmu označil vztahy Německa a Británie jako výjimečné a zdůraznil, že přátelství obou zemí velmi leželo na srdci jeho zesnulé matce Alžbětě II. Němcům poděkoval za projevy soustrasti po jejím skonu. Ocenil také jednotu v pomoci napadené Ukrajině a o válce prohlásil, že je hrozbou nejen pro bezpečnost Evropy, ale také pro evropské demokratické hodnoty.
30. 3. 2023Aktualizováno30. 3. 2023, 19:36|

Angličtí fotbalisté čelili po prohře rasistickým urážkám, pět desítek lidí zatkla kvůli nepokojům policie

Finále fotbalového Eura, ve kterém italský národní tým porazil fotbalisty Anglie, mělo ve Spojeném království zlostnou dohru. Angličtí fotbalisté Marcus Rashford, Jadon Sancho a Bukayo Saka, kteří neproměnili penalty v rozhodném rozstřelu, čelili na sociálních sítích rasistickým urážkám – což odsoudila národní fotbalová asociace i premiér Boris Johnson. Klíčový zápas ve Wembley navíc doprovázely násilnosti; policie zatkla devětačtyřicet lidí, devatenáct policistů utrpělo při šarvátkách zranění.
12. 7. 2021|

Startuje opožděné fotbalové Euro. Provází ho protiepidemické restrikce

S ročním zpožděním začíná v pátek velká událost pro sportovní fanoušky: šestnácté mistrovství Evropy ve fotbale. Poprvé v historii se hraje po celém kontinentu. Koná se od 11. června do 11. července, mezi čtyřiadvaceti účastníky je i český národní tým. Na hráče i fanoušky se vztahují nejrůznější zdravotnická opatření, ať už jde o testy před zápasy, nebo podmínky spojené s mezinárodním cestováním.
11. 6. 2021|