TÉMA

Michalovce

Slovensko chce být solidárním sousedem Ukrajiny, řekl Fico po jednání s představiteli Kyjeva

Zástupci slovenské a ukrajinské vlády se na čtvrtečním společném jednání na Slovensku dohodli na posílení energetických propojení obou zemí, novém železničním spojení i modernizaci společného hraničního přechodu, oznámil slovenský premiér Robert Fico, jehož nynější vláda po nástupu do úřadu loni na podzim zastavila vojenskou pomoc Ukrajině ze státních zásob. Fico rovněž podpořil ambice Kyjeva na vstup do Evropské unie. Ukrajinský premiér Denys Šmyhal po jednání s kolegy na Slovensku ocenil pomoc a podporu Bratislavy. Rozdílné názory ohledně řešení války to nesmazalo.
11. 4. 2024Aktualizováno11. 4. 2024, 19:12|

Na Slovensko uprchlo už čtvrt milionu Ukrajinců. Po původním náporu je situace stabilizovaná

Podle slovenského ministerstva vnitra vstoupilo na území Slovenska od začátku ruské invaze už na čtvrt milionu lidí z Ukrajiny. V posledních dnech však příliv ukrajinských uprchlíků na Slovensko klesá a situace se stabilizovala. Podobné počty hlásí také Německo, kam uteklo podle tamních úřadů nejméně 225 tisíc Ukrajinců.
21. 3. 2022Aktualizováno21. 3. 2022, 16:03|

Jak nejen básníci přicházejí o režiséra. Zemřel Dušan Klein

Ve věku 82 let zemřel v neděli filmový režisér, ale také scenárista Dušan Klein. Filmař s typickou dýmkou režíroval například sérii filmů o „Básnících“. Věnoval se ale také žánru krimi.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 21:34|