TÉMA

Mi-171Š

Do Polska dorazily tři české vrtulníky

Do Polska dorazily tři české vrtulníky, které mají posílit ochranu vzdušného prostoru východní hranice této země. Na síti X to v podvečer oznámila armáda, podle které vrtulníky do finální destinace zamíří v příštích hodinách.
14. 9. 2025|

Tři české vrtulníky dorazí do Polska v řádu hodin, řekla Černochová

Vrtulníková jednotka pro speciální operace se třemi stroji Mi-171Š dorazí do Polska v řádu hodin. V Otázkách Václava Moravce to oznámila ministryně obrany Jana Černochová (ODS). Počítá se s vysláním až 150 českých vojáků maximálně na tři měsíce.
14. 9. 2025Aktualizováno14. 9. 2025|

Polsko odmítá Trumpovo tvrzení, že by průnik ruských dronů mohl být omyl

Polští představitelé odmítají tvrzení amerického prezidenta Donalda Trumpa, podle kterého proniknutí ruských dronů do polského vzdušného prostoru mohlo být omylem. Polsko a jeho spojenci poprvé od začátku plnohodnotné ruské invaze na Ukrajinu sestřelili nad polským územím cizí bezpilotní letouny.
12. 9. 2025Aktualizováno12. 9. 2025|

Česko je připraveno poslat na pomoc Polsku tři vrtulníky

Česká republika je kvůli středečnímu aktu ruské agrese připravena poslat na pomoc Polsku vrtulníkovou jednotku pro speciální operace se třemi stroji Mi-171Š ve speciální úpravě, uvedlo večer ministerstvo obrany. Polsko o jejich vyslání požádalo. Podle premiéra Petra Fialy (ODS) mohou české vrtulníky pomáhat s obranou evropského vzdušného prostoru během několika dnů.
10. 9. 2025Aktualizováno10. 9. 2025|
Načítání...