TÉMA

Martina Navrátilová

Wimbledonský triumf Krejčíkové sledovali Navrátilová, Tom Cruise i svatebčané v Líšni

Další wimbledonský triumf pro českou tenistku. Barbora Krejčíková vybojovala cennou trofej v souboji s Italkou Paoliniovou. Diváci sledovali utkání dramatické až do poslední minuty. Krejčíková nepatřila mezi favoritky. Tím spíš, když do turnaje byla nasazená až jako jednatřicátá. Přesto se stala po Markétě Vondroušové už druhou Češkou v řadě, která získala titul na wimbledonské trávě.
13. 7. 2024Aktualizováno13. 7. 2024, 23:44|

Budu se dál snažit co nejlépe reprezentovat svou vlast, řekla Navrátilová po převzetí senátní medaile

Martina Navrátilová převzala stříbrnou medaili předsedy Senátu – ocenění udělované druhým nejvyšším ústavním činitelem osobnostem českým i světovým. Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) zdůraznil, že je to vyznamenání nejen za sportovní výkony mnohonásobné grandslamové vítězky, ale také za její osobní postoje. Ačkoli Navrátilová po převzetí vyznamenání žertovala, že je zvyklá na zlaté medaile, ujistila, že si ocenění váží.
13. 6. 2023|

Havel u snídaně, Mandlová ve vězení. Výstava netají nežádoucí okamžiky

Venkovní výstava v pražské ulici Na Příkopě ukazuje příklady cenzury a manipulace s fotografiemi ve dvacátém století. Instalaci Nežádoucí okamžiky připravila ze svého archivu Česká tisková kancelář. Lidé si mohou prohlédnout nezveřejňované snímky legionářů, emigrantů i prezidentů.
20. 1. 2021|

30 let zpět: Vzácná návštěva na Hradě

Setkání s prezidentem Václavem Havlem a slavnostní střídání Hradní stráže na Pražském hradě stihla během krátké návštěvy vlasti tenistka Martina Navrátilová.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
15. 5. 2020|