TÉMA

Martin Červenka

Vedení policie je proti formě protestu členů sboru

Někteří policisté chtějí v týdnu od 4. listopadu omezit udělování pokut. Vedení policie nepovažuje takový způsob protestu za šťastný, na důvodech, které k němu vedly, se ale s odbory shodne. Říkají, že chybí peníze na provoz i na platy.
včera|

Část policistů odmítne od 4. do 8. listopadu pokutovat. Na protest

Protest části policistů proti nedostatku členů sboru se odehraje od 4. do 8. listopadu. Stávkovat ze zákona sice nesmí, ale postoj vyjádří tím, že v terénu některé pokuty nebudou ukládat a občanům chtějí důvod protestu vysvětlovat. Lidé také v případech, kdy nikdo není v nebezpečí, mohou na hlídku čekat velmi dlouho, upozornil místopředseda odborové organizace bezpečnostních sborů Martin Červenka. Další projevy protestu by se měly upřesnit po víkendu, dodal.
24. 10. 2024|

Překročíme červenou linii, varuje Lehký z UBS před odlivem kvalifikovaných pracovníků

Pětiprocentní růst platů příslušníků bezpečnostních sborů v příštím roce, který v pondělí oznámila vláda, považuje předseda Unie bezpečnostních složek (UBS) Aleš Lehký za nedostatečný. V rozhovoru pro ČT mimo jiné uvedl, že UBS požaduje růst o 6,9 procenta. S ohledem na několik slibů ministra vnitra Víta Rakušana (STAN) jde podle něj o kompromis. V případě zvýšení o pět procent se obává odlivu kvalifikovaných pracovníků. „Letos překročíme červenou linii pod 40 tisíc policistů,“ varuje.
22. 10. 2024Aktualizováno22. 10. 2024, 18:42|