TÉMA

Malajský královský fond

Policie zajistila kvůli možné trestné činnosti zámek v Protivíně, píší Seznam Zprávy

Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) nechala zajistit zámek a podzámčí v Protivíně na Písecku kvůli podezření, že jsou výnosem z trestné činnosti. Jde o insolvenci společnosti Diversity Capital (DC), přes kterou lidé v Česku investovali stamiliony korun. S DC je obchodně zčásti propojená skupina IC Group, která chtěla zámek přestavět na sídlo malajsijské královské rodiny. O postupu NCOZ v pátek informovaly Seznam Zprávy. Protivínský starosta Jaromír Hlaváč (ODS) řekl, že od zástupců IC Group nemá půl roku žádné informace.
19. 1. 2024|

K zámku a zahradě v Protivíně přikoupil Malajský fond i budovy v podzámčí

Malajský královský fond koupil od města Protivín budovy v podzámčí a přilehlé pozemky. Prodej za téměř sedmnáct milionů korun schválili zastupitelé. Fond chce v prostorách vybudovat kulturně-obchodní centrum s ubytováním. Fond už v září koupil zámek Protivín s přilehlým parkem.
15. 12. 2021|

Chátrající zámek v Protivíně koupil Malajský královský fond. Udělá z něj hotel a vzdělávací centrum

Malajský královský fond koupil zámek Protivín i s přilehlým parkem. Památku chce do roku 2023 zrenovovat, stane se z ní ubytovací a vzdělávací zařízení s reprezentativním prostorem majitelů. Zámek, který svého času patřil i Karlu IV., se zapojí do investičního programu The Royal Capital Club, jejž založili členové aristokratických rodin včetně královských z východní Asie a další investoři. Investice bude zhruba půl miliardy korun.
7. 9. 2021|