TÉMA

LOL

ODS chtěla v Liberci pokračovat, opozici vypovězení koaliční smlouvy nestačí

ODS chtěla v koalici na radnici v Liberci pokračovat a měla už i vybraného náhradníka za obviněného, nyní už bývalého, náměstka primátora Petra Židka (dříve ODS). Pondělní rozhodnutí ostatních stran vypovědět občanským demokratům koaliční smlouvu ale respektuje. Zároveň zřejmě ODS nebude spěchat při obnově zrušené místní organizace v krajském městě, cílem prý je mít v ní členy, které veřejnost kladně vnímá. Opoziční uskupení Liberec otevřený lidem (LOL) ale považuje vypovězení koaliční smlouvy s ODS za nedostatečné řešení. Podle něj je odpovědnost i na dalších zástupcích koalice.
16. 4. 2024|

Policisté přišli na libereckou radnici. Zajímají se o dva primátorovy náměstky

Do budov radnice v Liberci přišli ráno policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu. Potvrdil to i primátor města Jaroslav Zámečník (SLK) s tím, že důvod zásahu sdělit nemůže. Provoz na magistrátu to nijak neomezilo, otevřená zůstala všechna pracoviště. Podle zjištění ČT se kriminalisté zajímají o dva náměstky – Petra Žídka (ODS) a Jiřího Šolce (ANO). Šolc uvedl, že poskytoval policii součinnost při vyšetřování. Dodal, že není obviněn. Podle Deníku N je z trestných činů podezřelých celkem osm lidí.
9. 4. 2024Aktualizováno9. 4. 2024, 20:10|

Po dlouhém sporu o bazén schválilo liberecké zastupitelstvo jeho plnou rekonstrukci

Zastupitelé Liberce ve čtvrtek definitivně schválili více než miliardovou modernizaci a rekonstrukci městského plaveckého stadionu. Pro hlasovalo 26 z 35 přítomných zastupitelů. Přestavbu považuje část opozice za zbytečně nákladnou, a neúspěšně navrhovala, aby rekonstrukci město provedlo po etapách a v menším rozsahu.
29. 6. 2023|

V Liberci podepsaly koaliční smlouvu čtyři strany, primátorem má být Zámečník

V Liberci podepsali koaliční smlouvu zástupci vítězného uskupení starostů (SLK), TOP 09 a KDU-ČSL s ANO, ODS a Piráty. Budou mít 29 z 39 mandátů v zastupitelstvu. Primátorem by měl zůstat Jaroslav Zámečník (SLK), který zastává tento post poslední čtyři roky, jeho statutární náměstkyní by se nově měla stát Šárka Prachařová (ANO). V opozici bude uskupení Liberec otevřený lidem (LOL) a SPD. Ustavující zastupitelstvo se bude konat v úterý 18. října.
14. 10. 2022|

K liberecké koalici se připojili Piráti i ODS. Smlouvu se Starosty a ANO podepíšou v pátek

V nové liberecké radě budou nakonec zástupci čtyř politických stran. K dříve oznámené koalici Starostů pro Libercký kraj, kteří ve městě vyhráli komunální volby, a ANO se připojili i Piráti a ODS. Koaliční smlouvu podepíšou zástupci stran v pátek dopoledne. Oproti dosavadnímu složení se rada rozšíří o Piráty.
12. 10. 2022|

Liberec má schválený nový územní plán, jeho příprava trvala skoro patnáct let

Liberec má nový územní plán, dnes ho jednohlasně schválilo zastupitelstvo. Jeho příprava trvala bezmála patnáct let, radnice k němu dostala za celou dobu přes tři tisíce námitek a připomínek. Nově vytvořený územní plán by měl upravit rozvoj pátého největšího města v zemi v příštích dvaceti až třiceti letech. Způsob jeho přípravy opozice dlouhodobě kritizovala, s řadou připomínek uspěla.
24. 2. 2022|

Liberecký bazén je dle expertů na okamžité zavření. Město jej provozuje dál

Skoro čtyřicet let starý liberecký plavecký bazén budí emoce mezi tamními zastupiteli. Experti z ČVUT zjistili, že je v havarijním stavu a měl by se ihned uzavřít. Město se ale rozhodlo provozovat krytý bazén dál.
28. 1. 2022|