TÉMA

Leverkusen

Německá rozvědka se obává zvýšených islamistických aktivit v zemi

Německé tajné služby varují před zvýšeným nebezpečím islamistického útoku v zemi. Tamní kontrarozvědka zaznamenává po útoku Hamásu na Izrael ve sledovaných chatovacích platformách rostoucí radikalizaci. Jen za poslední měsíc provedla spolková policie mnoho razií a zadržela několik osob, které měly útoky plánovat.
23. 12. 2023|

Výbuch v německém Leverkusenu má už pět obětí, dva lidé se dál pohřešují

Po úterním výbuchu v chemickém průmyslovém areálu v Leverkusenu byla ve čtvrtek nalezena v troskách další tři těla. Havárie má tak již celkem pět potvrzených obětí. Dvě osoby se nadále pohřešují, uvedla s odvoláním na policii a prokuraturu agentura DPA.
29. 7. 2021|

Pohřešovaní po výbuchu v Leverkusenu jsou podle majitele areálu zřejmě po smrti

Pět lidí pohřešovaných po úterní explozi v chemické průmyslové zóně v Leverkusenu na západě Německa je podle majitele areálu nejspíše po smrti. Neštěstí, při kterém podle úřadů do ovzduší patrně unikly jedovaté látky, má zatím dvě potvrzené oběti na životech. Příčina exploze je nadále neznámá.
28. 7. 2021Aktualizováno28. 7. 2021, 20:37|

Výbuch v průmyslovém parku v Leverkusenu má nejméně dvě oběti. Pět lidí se pohřešuje, další jsou zranění

Nejméně dva lidé zemřeli při explozi v průmyslovém parku v Leverkusenu v západoněmecké spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Dalších pět lidí se pohřešuje, zraněných je nejméně 31, z toho pět vážně. Kvůli výbuchu byla uzavřena frekventovaná dálnice A1, uvedla na Twitteru policie. Příčina exploze a rozsah škod zatím nejsou známy.
27. 7. 2021Aktualizováno27. 7. 2021, 23:33|