TÉMA

Letiště České Budějovice

Málo pasažérů nevadí, krajská letiště nejsou zbytečná, míní Kuba a Netolický

Česko má aktuálně šest letišť s povolením k mezinárodnímu provozu. Nejvytíženější je to v Praze, loni odbavilo skoro čtrnáct milionů lidí. Naopak nejméně pasažérů prošlo nejnovějším letištěm v Českých Budějovicích, které dosáhlo na deset tisíc odbavených. Menší letiště bývají drahá a ztrátová, i tak ale stojí za to je provozovat, shodli se v Událostech, komentářích hejtmani Jihočeského a Pardubického kraje Martin Kuba (ODS) a Martin Netolický (SOCDEM).
12. 7. 2024|

Odletěli z Českých Budějovic, návrat je ale do Prahy. Turisté řeší nečekanou změnu

Odletí na dovolenou z Českých Budějovic, ale vrátit se nakonec mají na letiště v Praze. I na to se musí připravit někteří klienti cestovních kanceláří DER Touristik cestující na Mallorku. Část plánovaných letů právě z jihu ruší i Čedok. Podle cestovních kanceláří o ně nebyl zájem. Změny teď řeší stovky turistů. Někteří se to dozvěděli pár dní před odletem, jiní až u moře.
25. 6. 2024|

Z českobudějovického letiště zmizí MiG-23 Tygr, kraj ho vrátí historikům do Prahy

Z českobudějovického letiště zmizí jeho symbol, pamětní MiG-23 Tygr. Kraj ho vrátí Vojenskému historickému ústavu v Praze. Podle pamětníků a historiků se tím ale z místa ztratí důležitý odkaz na vojenskou historii letiště.
12. 12. 2023|

Českobudějovické letiště zahajuje mezinárodní provoz. Menší aeroporty však bývají často ztrátové

Česko má už šesté letiště pro mezinárodní spoje, na kterém mohou přistávat velká letadla. Po Praze, Brnu, Ostravě, Karlových Varech a Pardubicích zahájilo provoz i letiště v Českých Budějovicích. Kraj i město do něj investovaly dvě miliardy korun. První let společnosti Smartwings odletěl do turecké Antalye. Od příštího týdne pak budou z Budějovic létat charterové lety do Řecka. Úkolem pro management teď bude zajistit vytížení letiště i pro zbytek roku, ostatní menší letiště v Česku jsou totiž dlouhodobě ztrátová.
2. 8. 2023Aktualizováno2. 8. 2023, 22:51|