TÉMA

Letenka

Inspektoři řeší první stížnosti na zájezdy. Všechno dokumentujte, radí odborníci

Česká obchodní inspekce (ČOI) řeší první podněty, které se týkají reklamace zájezdů. Klienti bývají nespokojeni například se stravováním, někdy jim ale chybějí i slibované animační programy. Vůbec nejčastěji si však stěžují na problémy s ubytováním. Vadí jim výměna hotelu, špatná poloha nebo probíhající rekonstrukce. Loni ČOI řešila na čtyřicet takových podnětů.
23. 7. 2023|

Letiště Praha chce příští rok zdražovat své služby. Zdůvodňuje to rozsáhlými investicemi

Letiště Václava Havla v Praze chce v příštím roce zdražovat. Ceny za služby se nejčastěji zvednou o pět až deset procent. České televizi to potvrdili zástupci letiště. Cestující tak za letenku zaplatí zhruba o 100 korun víc.
1. 10. 2020|
OVM

Peníze za zrušené lety kvůli koronaviru získají všichni zpátky do konce roku, věří ředitel Kiwi.com

Pandemie koronaviru téměř ze dne na den zastavila veškerou leteckou dopravu. Aerolinky snižovaly platy, případně propouštěly a mnohé z nich ve snaze zabránit bankrotu zažádaly o státní pomoc. Cestujícím propadaly lety a řada z nich na své peníze dosud čeká. Jak ale uvedl v Otázkách Václava Moravce generální ředitel Kiwi.com Oliver Dlouhý, v tuto chvíli už z aerolinek dokázali vymoci kolem čtyřiceti až padesáti procent dlužných peněz a věří, že do konce roku uspokojí všechny.
27. 9. 2020|