TÉMA

Konto Bariéry

Nejsme cílovka pro každého, občas nám to dají „sežrat“ pravidla sociálních sítí, říká influencer Stounman

Při sledování videí Petra Burdy, který si říká Stounman, možná leckomu ztuhne úsměv. Dělá si v nich legraci ze života člověka s handicapem. Někdy až drsnými vtipy bojuje se vzácným onemocněním, kterému se říká syndrom zkamenělých lidí. První příznaky nemoci se u něj začaly projevovat v sedmi letech, když chodil na hokejovou základní školu. K běžnému fungování potřebuje asistenta, který však stojí spoustu peněz. Chodí tak do práce a přivydělává si i jako člen kapely The Tap Tap.
13. 6. 2024|

Jirků končí po 21 letech v čele Nadace Charty 77. Novou ředitelkou se stala Voldánová

Ředitelkou Nadace Charty 77 se stala bývalá moderátorka České televize a novinářka Jolana Voldánová. Střídá Boženu Jirků, která po 21 letech ve funkci nyní vede správní radu nadace. Obě ženy si v pondělí předaly post, uvedla Nadace Charty 77 na svém webu. Stěžejním projektem nadace je Konto Bariéry, které podporuje už zhruba třicet let lidi s handicapem a organizace, které jim pomáhají.
19. 6. 2023Aktualizováno19. 6. 2023, 20:08|

Senioři jsou častým cílem internetových podvodníků. Nová vzdělávací pomůcka radí, jak se mohou chránit

Internetoví podvodníci zdokonalují svoje praktiky a využívají k tomu nebezpečné e-maily. Zejména starší lidé mají problém jejich triky rozpoznat. Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost proto vytvořil preventivní pomůcku s názvem SENIOR, která má  penzistům jednoduchou formou pomoci podvod odhalit. Navíc počítač dnes občas užívá každý třetí starší člověk. S tím u nich narůstá strach a obavy, aby něco nepokazili.
9. 10. 2022|