TÉMA

Jana Holomčík Leitnerová

Vést nyní Piráty z Bruselu by bylo nezodpovědné, míní Gregorová

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) po rezignaci vedení Pirátů řekl Českému rozhlasu Radiožurnálu, že si nemyslí, že by byl vhodným kandidátem na předsedu strany. Jediná pirátská europoslankyně Markéta Gregorová si myslí, že vést stranu z Bruselu by v současnosti bylo nezodpovědné. Bude-li ale cítit podporu, kandidaturu zváží, řekla ČT. Pirátům krajské volby nesvědčí, neúspěch byl ale výrazně větší, než si kdo dokázal představit, sdělil k rezignaci ředitel Institutu politologických studií FSV UK Petr Jüptner. Předsednictvo tak reagovalo právě na výsledky víkendových voleb.
23. 9. 2024Aktualizováno23. 9. 2024, 21:54|

Bartoš rezignoval na post v čele Pirátů

Předseda Pirátů Ivan Bartoš rezignoval na post v čele strany, oznámil v neděli večer. Spolu s ním končí i celé republikové předsednictvo. Jde o reakci na špatný výsledek v krajských a senátních volbách. V sobotu již dalo předsednictvo své funkce k dispozici. Stranu povedou do výběru nového vedení, který by se měl odehrát 9. listopadu.
22. 9. 2024Aktualizováno22. 9. 2024, 23:55|

V předvolební debatě Jihomoravského kraje se hovořilo o klimatu a dopravě

Česká televize před krajskými volbami nachystala třináct předvolebních debat. Do studia zve vždy osm lídrů kandidátek s největším volebním potenciálem z průzkumu volebního potenciálu dvou agentur: Kantar CZ a Data Collect. V každém kraji se debata zaměřuje na témata, která dominují místní politice. Ve čtvrtek se debata věnovala Jihomoravskému kraji.
12. 9. 2024Aktualizováno12. 9. 2024, 23:08|

Zástupci zvolených uskupení do europarlamentu diskutovali o prioritách pro funkční období

Potřetí za sebou vyhrálo v Česku ve volbách do Evropského parlamentu hnutí ANO, druhá skončila vládní koalice SPOLU, na třetí příčku vystoupalo dosud neparlamentní hnutí Přísaha v koalici se stranou Motoristé. Do Bruselu zamíří vyslanci sedmi různých uskupení, kteří diskutovali v Událostech, komentářích nejen o výsledcích voleb, ale také o prioritách jejich uskupení nebo o tom, kdo byl měl být českým eurokomisařem.
11. 6. 2024|