TÉMA

Jack Nicholson

Zemřel Robert Towne. Za scénář Čínské čtvrti měl Oscara

Ve věku 89 let zemřel hollywoodský scenárista Robert Towne, který získal Oscara za film Čínská čtvrť. Podle jeho scénářů vznikla také akční série Mission Impossible či filmový příběh Tarzana.
před 1 h hodinou|

Tip z iVysílání: Toho vraha dopadnu, přísahá Jack Nicholson

Sean Penn režíruje Jacka Nicholsona. V kriminálním thrilleru Přísaha, který je „příbuzným“ německého krimipříběhu Stalo se za bílého dne. Kdo snímek nestihl na obrazovce, má možnost si ho do 23. srpna přehrát v iVysílání.
19. 8. 2020|

Nenechte se spoutat. Slovácké divadlo svobodně přelétává nad kukaččím hnízdem

Podvodníček Randle McMurphy svádí opět boj o vlastní svobodu a důstojnost, tentokrát v Uherském Hradišti. V tamním Slováckém divadle uvedli totiž o víkendu v premiéře Přelet nad kukaččím hnízdem. Hru podle románu Kena Keseyho Vyhoďme ho z kola ven napsal na začátku šedesátých let Dale Wasserman, nejvíce ale příběh proslavila oscarová filmová verze Miloše Formana s Jackem Nicholsonem v hlavní roli.
12. 11. 2019|

Recenze: Čím dál šílenější. Mrazivě skličující Joker naštěstí nezapadne mezi ostatní

Proklamovaných revolucí zažily hollywoodské komiksové adaptace nepočítaně. Dalším kandidátem se po premiéře na benátském filmovém festivalu stal Joker s tváří Joaquina Phoenixe. Nepřístupné drama provází díky zisku benátské ceny pro nejlepší film, Zlatého lva, notný respekt, ale i obavy, že by ostrakizované jedince mohl inspirovat k násilí.
4. 10. 2019|

Zemřel herec Peter Fonda. Hrál v Bezstarostné jízdě, v mládí byl na „tripu“ s Beatles

Ve věku 79 let zemřel americký herec Peter Fonda. S odkazem na rodinu o tom informovala agentura Reuters. Herec trpěl rakovinou plic. Proslul zejména díky roli motorkáře Wyatta ve snímku Bezstarostná jízda.
17. 8. 2019|

Filmová upoutávka týdne: Batmanovský padouch Joker se chechtá sólo

Zloduch s vizáží klauna jménem Joker je téměř stejně známý jako jeho protivník, superhrdinská ikona Batman. Zatímco dosud se musel Joker ve filmech spokojit s druhotnou rolí, nyní bude v centru pozornosti. O jeho zrodu bude vyprávět snímek Todda Phillipse, do kin zamíří v říjnu.
6. 4. 2019|