TÉMA

Izvestija

Členské státy EU se shodly na uvalení sankcí proti Voice of Europe

Zástupci členských zemi EU se ve středu v Bruselu shodli na uvalení sankcí proti čtyřem mediálním subjektům, které podle Unie šíří ruskou propagandu. Jde také o platformu Voice of Europe, kterou zařadila na národní sankční seznam už koncem března i česká vláda. Sankce se dotknou také mediální platformy RIA Novosti a listů Izvestija a Rossijskaja Gazeta.
15. 5. 2024Aktualizováno15. 5. 2024, 13:39|

Válka, kterou USA nemohly vyhrát, komentuje AP. Americké fiasko, hodnotí ruský tisk

Spolu s tím, jak poslední americké letouny přeletěly pohoří Hindúkuš, americký prezident Joe Biden splnil předvolební slib ukončit nejdelší válku Spojených států. Válku, kterou USA nemohly vyhrát, píše agentura AP. Ruský tisk pak označuje stažení amerických vojsk z Afghánistánu jako ponížení velmoci. Reuters poznamenal, že konec tohoto válečného zapojení USA v zemi s sebou přináší každopádně řadu otázek pro amerického prezidenta a jeho administrativu.
31. 8. 2021|

Alexej Navalnyj je v nemocnici. Stěžoval si na zvýšenou teplotu a silný kašel

Vězněný kritik Kremlu Alexej Navalnyj byl přesunut do nemocnice kvůli možnému onemocnění dýchacího ústrojí a podstoupil test na koronavirus. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na list Izvestija. Navalnyj předtím na svém instagramovém účtu napsal, že má teplotu 38,1 stupně Celsia a ošklivý kašel. Uvedl rovněž, že tři z patnácti vězňů v jeho vězeňském oddělení byli hospitalizováni s podezřením na tuberkulózu.
5. 4. 2021|