TÉMA

IDET

Česko zažívá největší boom zbrojního průmyslu za dobu samostatné existence, říká šéf asociace

Ruská agrese na Ukrajině, ale také rostoucí vůle české vlády i okolních evropských zemí investovat do obrany zvyšuje zájem o zbrojní průmysl. Podle prezidenta Asociace obranného a bezpečnostního průmyslu Jiřího Hynka zažívá tuzemsko v tomto odvětví největší boom za dobu samostatné České republiky. V rozhovoru pro ČT to řekl na brněnském výstavišti, kde ve středu začal třídenní veletrh obranné a bezpečnostní techniky IDET. Výrobky potenciálním zákazníkům z řad armád nebo soukromých firem představuje rekordní počet vystavovatelů.
24. 5. 2023Aktualizováno24. 5. 2023, 14:35|

Do Brna se vrací veletrhy. Doprovází je covidová opatření

Brněnské veletrhy zhruba po roce a půl útlumu způsobeném pandemií covidu znovu ožívají. O víkendu areál zaplní móda, v plánu jsou ale i další podzimní akce. Veletrhy jsou připravené ve standardním režimu, návštěvníci však musejí počítat s opatřeními proti šíření nákazy. Základním pravidlem je prokazování imunity účastníků buď certifikátem o očkování, negativním testem nebo dokumentem o prodělání nemoci.
19. 8. 2021|

Strojírenský veletrh v Brně se přesouvá na listopad. Pořadatel věří, že ho očkování umožní

Termín Mezinárodního strojírenského veletrhu (MSV), jehož 62. ročník se měl na brněnském výstavišti konat původně loni v říjnu, se posouvá z letošního září na listopad. Vedení Veletrhů Brno o tom rozhodlo kvůli vývoji pandemie koronaviru. Společnost očekává, že očkování proti nemoci covid-19 zabere a začne rozvolňování, které konání jedné z nejnavštěvovanějších akcí v Brně umožní.
24. 3. 2021|

Babiš lituje přerušené tradice českého zbrojařství. Řekl to na veletrhu vojenské techniky IDET

Ministerstvo obrany plánuje podpis smlouvy na nákup 12 vojenských vrtulníků do konce roku. Ještě v letních měsících by měla být uzavřena smlouva na dodávky mobilních radiolokátorů MADR z Izraele. V blízké době předpokládá ministr obrany Lubomír Metnar (ANO) také podpis smlouvy na dodávku obrněnců Titus. Zaznělo to na veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET v Brně, kam přijede vystavovat 520 firem z 35 zemí. Zahájení veletrhu se zúčastnil premiér Andrej Babiš (ANO).
29. 5. 2019Aktualizováno29. 5. 2019, 19:03|