TÉMA

Horácká multifunkční aréna

Jihlava „odškodní“ majitelku dalšího domu kvůli výstavbě multifunkční arény

Jihlavská radnice poskytne peníze na ochranná opatření kvůli stavbě arény dalšímu bytovému domu v blízké ulici Tyršova. Majitelce objektu v úterý zastupitelé města schválili příspěvek 750 tisíc korun. Částka navazuje na dotaci, již zastupitelstvo schválilo před měsícem pro sousední tři domy ve stejné ulici, jejichž obyvatelé podali námitky k vydání demoličního výměru. Horácká multifunkční aréna (HMA) za 1,9 miliardy bude stát na místě nynějšího zimního stadionu, který nechá město zbourat.
20. 6. 2023|

Novou jihlavskou arénu postaví firma z Olomouce za 1,9 miliardy korun

Horáckou multifunkční arénu (HMA) v Jihlavě postaví olomoucká firma GEMO, která podala ve výběrovém řízení nejnižší nabídku v hodnotě 1,909 miliardy korun bez DPH. O stavbu mělo zájem pět uchazečů, uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem schválila rada města ve čtvrtek, oznámil primátor Jihlavy Petr Ryška (ODS). Účastníci ještě mají patnáct dní na odvolání. Pokud bude možné stavbu arény zahájit na přelomu června a července, měla by být dokončena do září 2025.
3. 3. 2023Aktualizováno3. 3. 2023, 11:42|

Jihlava příští rok kvůli stavbě arény výrazně navýší výdaje

Jihlava počítá příští rok s celkovými výdaji za 2,28 miliardy korun. Proti rozpočtu schválenému pro letošek to je o polovinu vyšší částka. Mezi chystanými investicemi je největší položkou stavba Horácké multifunkční arény, na niž je vyčleněno 800 milionů korun. U ročních příjmů očekává radnice nárůst o 27 procent na více než 1,8 miliardy korun. Rozpočtový deficit ve výši 450 milionů korun bude pokrývat pomocí úvěru, který má vyjednaný na arénu.
20. 12. 2022|