TÉMA

Hnutí Ostravak

Zastupitelský klub ANO v Ostravě opustil Miroslav Otisk. Jde už o osmého člena hnutí

Klub zastupitelů ANO v Ostravě v pondělí opustil v pořadí už osmý člen, městský zastupitel a místostarosta Poruby Miroslav Otisk. Následně se stal členem klubu Nezařazení, který vznikl okolo primátora Tomáše Macury (dříve ANO). Otisk řekl, že v současné vedení klubu ANO ztratil důvěru. Kvůli štěpení hnutí ANO se v Ostravě před časem rozpadla koalice, kterou kromě ANO tvořilo ještě uskupení SPOLU a Piráti. Ztratila většinu hlasů v pětapadesátičlenném městském zastupitelstvu. V Ostravě se aktuálně vedou jednání o podobě nové koalice. Hnutí ANO má z původních 21 členů 13.
3. 4. 2023Aktualizováno3. 4. 2023, 20:32|

Ostravské ANO rozhodlo o nominaci na primátorský post. Tomáše Macuru má nahradit Hana Tichánková

Oblastní sněm hnutí ANO v Ostravě nominoval na primátorku města bývalou místostarostku městské části Jih a novou předsedkyni klubu městských zastupitelů ANO Hanu Tichánkovou. Novinářům to řekl ostravský předseda hnutí Richard Vereš. Koalice na ostravské radnici se rozpadla poté, co zastupitelský klub hnutí vyloučil primátora Tomáše Macuru, ANO má nicméně ambici ponechat si funkci primátora.
29. 3. 2023Aktualizováno29. 3. 2023, 22:12|

Koaliční smlouva v Ostravě je podepsána. Pokračovat budou ANO, SPOLU a Piráti

V Ostravě bude pokračovat současná koalice, tedy ANO, SPOLU a Piráti, koaliční smlouva už byla podepsána. Primátor Tomáš Macura (ANO) už dříve uvedl, že taková spolupráce se v uplynulých čtyřech letech osvědčila. Zástupci ANO se v pondělí setkali i s představiteli hnutí Ostravak, které bylo ve volbách třetím nejúspěšnějším uskupením. Hnutí se nakonec na vládě podílet nebude.
27. 9. 2022Aktualizováno27. 9. 2022, 13:17|