TÉMA

Hlavní nádraží Brno

Začala proměna brněnského přednádraží v pěší zónu. Řidiči zmatkují a jezdí po tramvajových kolejích

Před brněnským hlavním nádražím vznikne pěší zóna. Přestavba jinak rušné silnice v klidnější prostor začala ve středu ráno. Město uzavřelo část ulice Nádražní, pro automobilovou dopravu však zůstane uzavřená i po dokončení prací. Některé řidiče ale uzavření části prostoru před nádražím překvapilo, v místě se otáčejí a míří na objízdnou trasu, někteří dokonce najíždějí na tramvajové koleje.
1. 3. 2023|

Kvůli poškozenému mostu v Brně budou jezdit vlaky do Zastávky z dolního nádraží

Kvůli poškozenému mostu přes Svratku v Brně a jedné neprůjezdné koleji nebudou od pondělí 9. ledna jezdit vlaky do Zastávky u Brna a Náměště nad Oslavou z hlavního nádraží, ale z dolního nádraží. Jak dlouho tento stav potrvá, není zatím jisté, ale předpokládá se, že nejméně několik měsíců. Vlaky ve směru na Moravské Bránice budou vyjíždět z hlavního nádraží o dvě až čtyři minuty dříve, uvedl mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík. Na hlavní nádraží se naopak vrátí osobní vlaky jezdící z Brna do Tišnova, Židlochovic a Hustopečí.
3. 1. 2023|

Výluka na mostě přes Svratku v Brně skončila. Kolej na Jihlavu zůstává zavřená

Výluka na železničním mostě přes Svratku v Brně v pátek večer skončila. Provoz na koridoru mezi Brnem a Břeclaví je díky tomu bez omezení. Kolej na Jihlavu zůstává zavřená. Na Twitteru o tom informovala Správa železnic (SŽ). Provoz na mostě je omezený od čtvrtečního večera kvůli narušeným pilířům a klenbě. Provizorní přemostění řeky začali dělníci budovat ve čtvrtek. Ještě kolem pátečního poledne plánoval správce železniční sítě dokončit práce v sobotu.
23. 12. 2022Aktualizováno23. 12. 2022, 21:59|