TÉMA

Hlavní nádraží Brno

Přestavba železničního uzlu Brno má stát 73 miliard korun

Přestavba brněnského železničního uzlu, jejíž hlavní součástí je přesun hlavního nádraží o kilometr na jih na současné dolní nádraží, by měla stát 73 miliard korun, avizoval generální ředitel Správy železnic Jiří Svoboda. Centrální komise ministerstva dopravy schválila záměr projektu. Podle Správy železnic by se mělo stavět v letech 2028 až 2035.
20. 6. 2024|

Začala proměna brněnského přednádraží v pěší zónu. Řidiči zmatkují a jezdí po tramvajových kolejích

Před brněnským hlavním nádražím vznikne pěší zóna. Přestavba jinak rušné silnice v klidnější prostor začala ve středu ráno. Město uzavřelo část ulice Nádražní, pro automobilovou dopravu však zůstane uzavřená i po dokončení prací. Některé řidiče ale uzavření části prostoru před nádražím překvapilo, v místě se otáčejí a míří na objízdnou trasu, někteří dokonce najíždějí na tramvajové koleje.
1. 3. 2023|

Kvůli poškozenému mostu v Brně budou jezdit vlaky do Zastávky z dolního nádraží

Kvůli poškozenému mostu přes Svratku v Brně a jedné neprůjezdné koleji nebudou od pondělí 9. ledna jezdit vlaky do Zastávky u Brna a Náměště nad Oslavou z hlavního nádraží, ale z dolního nádraží. Jak dlouho tento stav potrvá, není zatím jisté, ale předpokládá se, že nejméně několik měsíců. Vlaky ve směru na Moravské Bránice budou vyjíždět z hlavního nádraží o dvě až čtyři minuty dříve, uvedl mluvčí společnosti Kordis JMK Květoslav Havlík. Na hlavní nádraží se naopak vrátí osobní vlaky jezdící z Brna do Tišnova, Židlochovic a Hustopečí.
3. 1. 2023|

Výluka na mostě přes Svratku v Brně skončila. Kolej na Jihlavu zůstává zavřená

Výluka na železničním mostě přes Svratku v Brně v pátek večer skončila. Provoz na koridoru mezi Brnem a Břeclaví je díky tomu bez omezení. Kolej na Jihlavu zůstává zavřená. Na Twitteru o tom informovala Správa železnic (SŽ). Provoz na mostě je omezený od čtvrtečního večera kvůli narušeným pilířům a klenbě. Provizorní přemostění řeky začali dělníci budovat ve čtvrtek. Ještě kolem pátečního poledne plánoval správce železniční sítě dokončit práce v sobotu.
23. 12. 2022Aktualizováno23. 12. 2022, 21:59|