TÉMA

Gregory Meeks

Americká sněmovna schválila balík pomoci Ukrajině, Izraeli a Tchaj-wanu

Zákonodárci v dolní komoře amerického Kongresu schválili dlouho očekávaný balík pomoci Ukrajině. V oddělených hlasováních kývli také na pomoc Izraeli a Tchaj-wanu a dalším zemím v Indo-Pacifiku. Předlohy ještě musí schválit Senát a podepsat prezident Joe Biden.
20. 4. 2024Aktualizováno20. 4. 2024, 23:34|

Bývalý prezident Obama má v rodokmenu otrokáře i otroka. USA dál řeší dědictví minulosti

Spojené státy zrušily otrokářství před téměř 160 lety, ale dodnes se s tímto dědictvím vyrovnávají. Například potomci otroků si stěžují na systematické znevýhodňování a někteří mluví o nutnosti odškodnění. Agentura Reuters prozkoumala rodokmeny amerických elit. Zjistila, že rodiny téměř pětiny současných členů Kongresu vlastnily otroky. Stejně jsou na tom i všichni žijící prezidenti kromě jediného, Donalda Trumpa. Jeho předci přišli do Ameriky z Německa a Skotska až po zrušení otroctví.
29. 6. 2023|

Žádné ústupky vůči Putinovi, shodují se demokrat Meeks a republikán O'Brien pro ČT

Prahu navštívily shodou náhod ve stejný den dvě vysoce postavené americké osobnosti – šéf zahraničního výboru Sněmovny reprezentantů, demokrat Gregory Meeks a na pozvání CEVRO institutu bývalý poradce pro národní bezpečnost za prezidenta Donalda Trumpa Robert O'Brien. Oba zastávají názor, že se vůči agresi ruského prezidenta Vladimira Putina musí postupovat nekompromisně. Rozhovor s nimi vedl pro pořad Události, komentáře Martin Řezníček.
27. 5. 2022|