TÉMA

Eskalátor

Nová lávka v Pardubicích vyvolala nespokojenost, chystá se reklamace

Nedávno otevřená lávka přes železniční koridor v Pardubicích má vady a Správa železnic (SŽ) ji bude reklamovat. Uvedl to server iROZHLAS.cz. Provozovatel řeší také provoz tamních eskalátorů, které údajně nefungují, jak by měly. Lávka je nyní ve zkušebním provozu, přišla na 300 milionů korun.
16. 6. 2024|

V Pardubicích skončila modernizace železničního uzlu. Začaly opravy nádražní budovy

Správa železnic (SŽ) dokončila v Pardubicích modernizaci železničního uzlu za sedm miliard korun bez DPH. Práce trvaly od září 2020. Zahrnovaly opravy nástupišť a vybudování páté platformy. Uzel má nové zabezpečovací zařízení, trakční vedení nebo mosty. Vznikla také nová zastávka Pardubice centrum a železniční lávka. SŽ v pátek zároveň zahájila rekonstrukci hlavní nádražní budovy za jednu miliardu korun.
31. 5. 2024Aktualizováno31. 5. 2024, 14:26|

Od soboty bude metro jen projíždět stanicí Jiřího z Poděbrad, deset měsíců se budou měnit eskalátory

Od soboty se bude na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad jezdit výhradně tramvají nebo autobusem. Stanice metra se téměř na rok uzavře. Dopravní podnik potřebuje vyměnit eskalátory, přičemž pevné schodiště do této hluboko založené stanice nevede. O nadcházejícím víkendu bude v metru ještě jedna výluka –⁠ nebude jezdit trasa C přes stanici Florenc.
13. 1. 2023|

Začala oprava stanice metra A Jiřího z Poděbrad. Dostane výtahy i nové eskalátory

Ve stanici pražského metra A Jiřího z Poděbrad začala kompletní rekonstrukce, při které vzniknou nové výtahy pro vozíčkáře a rodiče s kočárky. Dopravní podnik (DPP) také vymění eskalátory, opraví průsaky a další části stanice. Práce budou trvat více než dva roky a od ledna 2023 bude stanice na deset měsíců zcela uzavřená. Oprava vyjde podnik na 1,29 miliardy korun a skončí v únoru 2024. Stanice Jiřího z Poděbrad bude 47. bezbariérovou stanicí z celkem 61.
1. 9. 2021|