TÉMA

Epidemiologická opatření

Na Polsko se žene nová vlna nákazy, v nemocnicích jsou téměř dva tisíce lidí

V Polsku nabírá na síle čtvrtá vlna pandemie. Na několika místech v zemi se znovu otevírají provizorní nemocnice pro pacienty s covidem. Vláda zatím nezpřísňuje opatření, a to ani na regionální úrovni. Původně plánovala zavést nové restrikce po překročení hranice tisíce nových případů denně. K těmto číslům se počet nově nakažených vyšplhal minulý týden.
6. 10. 2021|

Švédsko zvažuje zpřísnění opatření, covid tam opět nabírá dech

Švédsko, jedna z mála zemí, které se zatím v boji proti novému koronaviru neuchýlily k lockdownům, zaznamenalo v posledních dnech opět rostoucí počet případů covidu-19. Podle agentury Reuters země zvažuje přijetí nových přísnějších opatření.
23. 9. 2020|

Počet diváků na sportovních akcích bude omezen asi na dva tisíce, řekl ministr zdravotnictví Prymula

Restaurace a bary se budou muset zavírat od čtvrtka ve 22:00, počet diváků na sportovních akcích by se měl omezit na zhruba dva tisíce sedících lidí, uvedl v Interview ČT24 ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Později upřesnil, že týkat by se to mělo venkovních sportovních akcí, v halách bude moci do hlediště usednout tisíc fanoušků. Přesné znění nových opatření bude oznámeno ve středu. Jejich platnost by měla být 14 dnů, v případě zlepšení situace by se mohla i zrušit.
22. 9. 2020Aktualizováno22. 9. 2020, 20:55|