TÉMA

Elektrická jednotka 471

České dráhy musí platit milionové pokuty za nedodržení smluv, na vině jsou sprejeři a vandalové

České dráhy (ČD) musí platit milionové pokuty za nedodržování smluv v Praze a středních Čechách. Podle organizátora dopravy v kraji – Pražské integrované dopravy – jsou hlavně osobní vlaky City Elefant špinavé, často i s nižší než domluvenou kapacitou. Na soupravy útočí skupiny vandalů a ČD nestíhají graffiti z vlaků odstraňovat. Některé kvůli tomu vůbec nesmí na trať. Kraj s ČD proto chystá osvětovou kampaň i investici asi 70 milionů korun do odolnějších laků.
25. 3. 2023|

Provoz na hlavní trati u Prahy je po vlakové nehodě obnoven bez omezení

Strojvedoucí osobního vlaku, který v úterý večer havaroval u Českého Brodu, měl podle generálního inspektora Drážní inspekce Jana Kučery jet tak, aby dokázal zastavit před překážkou. To se nestalo. Strojvedoucí osobního vlaku při nehodě zahynul, tři desítky cestujících utrpěly zranění. Trať byla plně zprůjezdněna až před devátou hodinou večerní. K dalšímu incidentu na železnici přitom došlo vpodvečer u Chrudimi, kde vykolejil osobní vlak, nikdo ale nebyl zraněn.
15. 7. 2020Aktualizováno15. 7. 2020, 21:31|

U Českého Brodu se srazily vlaky. Strojvedoucí jednoho zemřel, zranění utrpělo 35 lidí

Při železniční nehodě u Českého Brodu zahynul strojvedoucí jednoho z vlaků. Vedl osobní vlak, který narazil do stojícího poštovního vlaku. Záchranáři ošetřili 35 lidí, čtyři odvezli do nemocnice s vážnými poraněními. Mezi zraněnými jsou i děti. Doprava na hlavní trati z Prahy přes Český Brod do Kolína je momentálně zastavena. Rychlíky jezdí odklonem přes Lysou nad Labem, regionální vlaky jsou nahrazeny autobusy. Příčiny nehody se vyšetřují, Drážní inspekce očekává, že informace by mohla zveřejnit během středy.
14. 7. 2020Aktualizováno15. 7. 2020, 07:42|

Nové motoráky pro Kladno a modernizace elefantů. ČD mají smlouvu pro střední Čechy, musí ale obměnit vlaky

České dráhy mají smlouvu na dalších deset let v Praze a Středočeském kraji, musí ale modernizovat vozový park. Kraj a město chtějí, aby mezi Prahou a Kladnem začaly jezdit nové motoráky, které nahradí dnes vládnoucí stárnoucí jednotky Regionova. Modernizací potom projdou elektrické patrové jednotky City Elefant.
18. 12. 2019|

Řidič, který s kamionem zůstal stát na přejezdu, jde do vazby. Hrozí mu osm let

Do vazby zamířil řidič kamionu, který v pátek zastavil na železničním přejezdu v pražské Uhříněvsi, kde do něj narazil osobní vlak. Podle policie hrozí osmašedesátiletému muži až osmileté věžení za obecné ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení.
9. 9. 2019|