TÉMA

Ekonomické problémy

Zaměstnanci Kovosvitu se svých peněz stále nedočkali, výpověď jich podalo 178

Ve strojírenské firmě Kovosvit MAS v Sezimově Ústí na Táborsku podalo k pátku výpověď 178 z 220 zaměstnanců. Důvodem je fakt, že jim podnik dluží od března mzdy. Výroba ve firmě je proto zastavena. Kovosvit opustili i zaměstnanci z vedoucích pozic, řekla personální manažerka podniku Andrea Lammouchi. Podle jejích odhadů Kovosvit dluží zaměstnancům za mzdy přibližně 45 milionů korun.
31. 5. 2024|

Česká pravoslavná církev má ekonomické problémy. Část duchovních viní její vedení

Česká pravoslavná církev se podle řady duchovních dostala do vážných ekonomických problémů. Propustí desítky lidí. Část věřících a kněžích viní ze špatného hospodaření vedení církve. Kritizují ho také za to, že jim neumožňuje dostatečný přístup k dokumentům o hospodaření.
27. 11. 2022|

Iráčané vzali útokem íránský konzulát v Karbale. Žádají konec sektářského systému

Bezpečnostní složky v irácké metropoli začaly v pondělí střílet do davu demonstrantů a nejméně pět lidí zabily. Dalších 60 lidí bylo zraněno. Desítky demonstrantů v neděli v šíitském městě Karbalá zaútočily na íránský konzulát, kde dav nahradil íránskou vlajku iráckou. Bezpečnostní složky zabily tři protestující, dalších 26 lidí utrpělo zranění. Už páteční demonstrace v Bagdádu cílila na kritiku Íránu, který se podle řady Iráčanů vměšuje do vnitřních záležitostí země.
4. 11. 2019Aktualizováno4. 11. 2019, 19:21|

Při protestech v Iráku zemřely desítky lidí. Zákaz vycházení platí už i v Bagdádu

Iráckými městy se od úterý šíří protesty kvůli ekonomickým problémům a korupci ve vládě. Od té doby přišlo o život podle zdroje agentury AFP 27 lidí, mezi nimiž je 25 demonstrantů a dva policisté. Agentura Reuters píše o 20 mrtvých a o šesti stech raněných. Lidé demonstrují i přes zákazy vycházení.
2. 10. 2019Aktualizováno3. 10. 2019, 18:56|