TÉMA

Den otevřených dveří

Den otevřených dveří na Hradě přilákal tisíce lidí

Pražský hrad se otevřel veřejnosti, zájemci mohli prohlídek zdarma využít od devíti do sedmnácti hodin. Reprezentační prostory vidělo téměř sedm tisíc lidí, do katedrály svatého Víta přišlo na 16 tisíc návštěvníků. Dostali se i do sálů určených pro nejvýznamnější státní, protokolární nebo společenské návštěvy.
10. 3. 2024Aktualizováno10. 3. 2024, 18:29|

Armáda po čtyřleté pauze otevře veřejnosti čáslavskou základnu. Ukážou se nad ní i americké raptory

Armáda po čtyřech letech v sobotu otevře veřejnosti čáslavskou leteckou základnu. A nepředstaví jen svoji techniku. Zlatým hřebem dne otevřených dveří nebudou tentokrát stíhací gripeny a bitevní alky českého letectva, nýbrž stíhačky Raptor letectva amerického. Armáda se ovšem obává, že by mohly být v Čáslavi návaly. Návštěvníky proto nabádá, aby si stáhli mobilní aplikaci vytvořenou pro den otevřených dveří anebo si při příchodu vzali letáčky s pokyny, jak se na základně chovat. Základna bude otevřena od 8 hodin, letový program začne v 11 hodin.
19. 5. 2023|

Česká televize otevřela své dveře návštěvníkům v Praze, Brně a Ostravě

Česká televize si připomíná sedmdesát let od začátku vysílání a při této příležitosti se veřejnosti otevřela televizní studia v Praze, Brně i Ostravě. Pro návštěvníky jsou připravené prohlídky, během kterých se dostanou do míst, kam mají přístup pouze zaměstnanci. Zároveň se můžou setkat i s osobnostmi České televize.
29. 4. 2023Aktualizováno29. 4. 2023, 20:21|

30 let zpět: Státní svátky patří lidem

V roce 1990 Československo slavilo konec druhé světové války ještě po sovětském vzoru 9. května, k posunu o den dřív došlo až v následujícím roce – a tak mohl 8. května 1990 v předvečer pětačtyřicátého výročí osvobození Československa hostit prezident Václav Havel s chotí na Pražském hradě nejen členy pražského diplomatického sboru, ale také Pražany a návštěvníky hlavního města.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1990.
8. 5. 2020|