TÉMA

Daniel Štrobl

Proč lidstvo fascinují tajné služby? Odpověď hledal Fokus Václava Moravce

Kdo je agent, kdo je konfident a kdo je zvěd? A proč lidstvo děsí i fascinují tajné služby? Tím se zabýval pořad Fokus Václava Moravce, tentokrát na téma Přísně tajné. Pozvání přijali spisovatelka Tereza Boučková, bezpečnostní expert Jan Paďourek, historici Eva Doležalová a Libor Svoboda, psycholog Daniel Štrobl nebo etický hacker Martin Haller.
20. 6. 2023|

Bombardování nikdy nevede ke zlomení morálky. Přinášení obětí musí dávat smysl, říká psycholog Štrobl

Ukrajinci jsou mimořádně houževnatý národ, na válku se adaptují už dlouho. V Interview ČT24 to řekl psycholog Daniel Štrobl. Útoky na civilní cíle podle něj obyvatele válkou zmítané země nezlomí. Bývalý vojenský psycholog působil v řadách Armády ČR, zúčastnil se také řady zahraničních misí – mimo jiné v Kosovu, Iráku nebo Afghánistánu. Pracoval i s veterány, kteří těmito misemi prošli.
30. 10. 2022|

Lidem se rozpadá prožitek toho, že svět dává smysl, říká psycholog Štrobl

Epidemie koronaviru v Česku poškodila psychické zdraví populace. Vyplývá to z pozorování psychologů i z dat krizových linek. Narostl počet duševních onemocnění, zvýšilo se riziko sebevražd a depresí. Nezvykejme si na to, považujme tuto situaci za mimořádnou, tady jde adaptace proti nám, řekl v Interview ČT24 psycholog a psychoterapeut Daniel Štrobl, který působil 15 let jako vojenský psycholog.
22. 11. 2020|