TÉMA

Čechomor

V Eurovizi bude Česko reprezentovat kapela Vesna

V národním kole Eurovize zvítězila na základě hlasování diváků dívčí kapela Vesna. Bude tak reprezentovat Českou republiku v květnu na soutěži ve Velké Británii. V národní soutěži byli ještě Markéta Irglová, držitelka Oscara za nejlepší filmovou píseň Falling Slowly z filmu Once, písničkář Rodan, česká zpěvačka s arménskými kořeny Pam Rabbit a Michaela Charvátová vystupující pod uměleckým jménem Maella.
7. 2. 2023|

Kapela Čechomor se raduje, vyklízí šuplíky a nahrává novou desku

Čechomor po dvou letech nahrává novou desku. Měla by vyjít na podzim a kapela se na ní po experimentování s hudebními nástroji vrací ke svému původnímu stylu – ke kombinaci houslí, kytary a harmoniky. V červenci se skupina vydala i na akustické turné.
14. 8. 2020|

Třetí Adventní koncert zazněl na Vyšehradě. Pomůže centru Kaleidoskop

Se zapálením třetí adventní svíce se rozezněl chrám svatého Petra a Pavla na pražském Vyšehradě. Třetí koncert, který je součástí cyklu Adventních koncertů České televize, vysílala ČT1 od 17:30. Tentokrát byl věnován spolku Kaleidoskop – centru terapie a vzdělávání z Prahy. Zazněly například písně skupiny Čechomor nebo souhra dvou violoncell pod vedením Dominiky Hoškové a Jiřího Hoška.
15. 12. 2019|

Československo za lidovku. Festival v Českém Krumlově zakončily Čechomor a Lúčnica

Česko-slovenský večer na lidovou notu zakončil v sobotu 27. ročník Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. V Pivovarské zahradě hrály a zpívaly slovenský soubor Lúčnica a česká kapela Čechomor.
13. 8. 2018|