TÉMA

borek

Kvůli železničnímu tunelu se bude muset zřejmě zbourat část hotové D3 u Ševětína

Část hotové jihočeské dálnice D3 Ševětín–Borek čekají stavební úpravy. Provoz tam bude v budoucnu možná i několik let omezený, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. Příčinou je plánovaná stavba Chotýčanského tunelu, jenž bude součástí IV. železničního koridoru. Na svém severním konci by měl tunel křižovat dálnici D3. Bude nutné část hotové dálnice zbourat, informoval server Zdopravy.cz. Informaci potvrdil také mluvčí Správy železnic (SŽ) Dušan Gavenda. Tunel povede pod dálnicí.
27. 11. 2023Aktualizováno27. 11. 2023, 17:36|

Obyvatelé Borku chtějí jezdit do Brandýsa kratší objížďkou. Město jim to nechce povolit

Obyvatelé středočeského Borku si ztěžují na to, že nemohou mít výjimku, aby užívali výrazně kratší objízdnou trasu do nedalekého Brandýsa nad Labem. Kvůli opravě silnice mezi obcemi musí místní jezdit delší cestou přes Kostelec nad Labem. Sepsali proto petici. Odbor dopravy i vedení města udělení výjimek zamítly.
13. 7. 2021|

Letošní ramadán bude jiný. Muslimské země zavedly přísná opatření

Světová zdravotnická organizace požádala muslimské státy, aby během postního měsíce ramadánu omezily oslavy. To, jak budou slavit ramadán různé země Blízkého východu, záleží na tom, jak v každém státě v posledních týdnech probíhá pandemie. V celé oblasti ale platí, že vlády výrazně omezily či rovnou zakázaly bohoslužby a vycházení na ulici v pozdních hodinách, uvedl zpravodaj České televize pro Blízký východ David Borek.
23. 4. 2020Aktualizováno23. 4. 2020, 18:24|

ŘSD nechá vyvlastnit pozemky a motocentrum poblíž D3 u Tábora, majitelé odmítli vyšší odškodnění

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) požádá o vyvlastnění pozemků a motocentra v blízkosti D3 u Tábora. Jejich majitelé totiž nepřijali od silničářů novou finanční kompenzaci. ŘSD kvůli dostavbě 400 metrů dlouhého úseku vlastníkům původně nabídlo dohromady asi dvacet milionů korun, nová částka měla být ještě o polovinu vyšší. Kvůli tomuto sporu musí řidiči v daném úseku už roky počítat s dopravním omezením.
6. 11. 2019|

U Budějovic se může začít stavět dálnice D3. Soud zamítl žalobu na vyvlastnění

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) se otevřela cesta pro dobudování padesátimetrového úseku dálnice D3 u Ševětína na Českobudějovicku. Krajský soud v Českých Budějovicích totiž odmítl žalobu, kterou kvůli vyvlastnění dotčeného pozemku podal jeho majitel.
22. 5. 2019Aktualizováno22. 5. 2019, 14:29|