TÉMA

Antilopa

24 milionů kopyt tepajících savanou. Vědci popsali největší migraci antilop

Migraci šesti milionů antilop odhalil rozsáhlý letecký průzkum, který provedli experti v Jižním Súdánu. Podle nich se jedná o největší migraci suchozemských savců na Zemi. Počet živočichů, který se do tohoto přesunu zapojil, je téměř třikrát větší než při každoroční velké migraci mezi Tanzanií a Keňou, která zahrnuje asi dva miliony pakoňů, zeber a gazel. Zvířata přitom v Jižním Súdánu vydržela žít navzdory desetiletím válek a nestability.
27. 6. 2024|

Ve Dvoře Králové se narodily miniaturní antilopy dikdik a chocholatka červená

V Safari Parku Dvůr Králové nad Labem se narodily dvě antilopy, které patří k nejmenším na světě. Jde o miniaturní samici africké antilopy dikdik Kirkův a samici chocholatky červené. Obě antilopy, které přišly na svět na konci loňského roku, jsou na chov náročné a v zoologických zahradách se objevují vzácně. Jejich množení je rarita.
13. 1. 2022|

V Krušných horách budují přípojku pro ruský plynovod Nord Stream 2. Místním stavba vadí

Ruský plynovod Nord Stream 2, který vzniká v Baltském moři, už zasahuje i do Česka. V Krušných horách pokračuje budování přípojky Antilopa z Německa. Místní lidé si stěžují, že je stavební ruch obtěžuje a výrazně jim komplikuje život.
3. 5. 2020Aktualizováno3. 5. 2020, 12:30|

V Krušných horách hloubí Antilopu, která zdvojí Gazelu a napojí Česko na Nord Stream 2

Kontroverzní ruský plynovod Nord Stream 2, který vzniká v Baltském moři, už ovlivňuje i dění v České republice. V Krušných horách začala stavba přeshraniční přípojky z Německa. Chystá se také dalších 150 kilometrů nového plynovodu přímo přes české území.
14. 4. 2019|