TÉMA

Alergická reakce

Nedivočet a dávat pozor na vedlejší příznaky, radí odborníci při vosím bodnutí

Záchranáři hlásí častější výjezdy kvůli alergickým reakcím po bodnutí hmyzem. Když se vosa přiblíží, je důležité zachovat klid a příliš nemávat rukama. Bodnutí není pro zdravého člověka rizikové, pokud k němu ale dojde, místo vpichu je vhodné chladit a mírnit otok. Pokud se rozvine vážnější alergická reakce, je namístě neprodleně zavolat záchranou službu.
14. 8. 2024|

Záchranky evidují až třikrát více výjezdů kvůli bodnutí hmyzem

Záchranáři evidují nárůst výjezdů k pacientům s alergickou reakcí po bodnutí hmyzem. ČT to zjistila z dat poskytnutých záchrannými službami ze všech krajů Česka. Třikrát více výjezdů kvůli bodnutí hlásí záchranáři z Ústeckého kraje. Od letošního května vyjeli už ke 115 případům, loni to za stejné období bylo 34 událostí. Více než dvojnásobek výjezdů oznámila také záchranka Libereckého kraje. V Královéhradeckém kraji mají letos pětkrát více závažných reakcí po bodnutí, některé skončily i resuscitací.
27. 7. 2024|

Spustila se registrace k očkování pro děti od pěti let

Rodiče mohou svoje děti ve věku pět až jedenáct let registrovat k očkování proti covidu-19 ve vakcinačních centrech už od nedělního večera. Oficiálně se měl systém na očkovacím webu ministerstva zdravotnictví otevřít až v pondělí, stejně jako u jiných věkových kategoriích bylo ale možné se do něj přihlásit o několik hodin dříve před stanoveným termínem.
12. 12. 2021Aktualizováno12. 12. 2021, 22:42|