TÉMA

Jeffrey Epstein

Porota odsoudila Maxwellovou k 20 letům vězení. Vodila dívky k Epsteinovi

Britka Ghislaine Maxwellová byla v úterý ve Spojených státech odsouzena k dvaceti rokům vězení za napomáhání násilníkovi a finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi k sexuálnímu zneužívání náctiletých dívek.
28. 6. 2022|

Trpěla coby oběť zneužívání, uznal britský princ Andrew o Giuffreové. Dohodli se na finančním vyrovnání

Britský princ Andrew se dohodl na finančním vyrovnání s Američankou Virginií Giuffreovou, která ho obvinila ze sexuálního napadení z roku 2001 a chtěla se s ním soudit v New Yorku. Oznámili to podle agentury AFP v soudním dokumentu advokáti žalující ženy.
15. 2. 2022|

Porota uznala Maxwellovou vinnou ze sexuálních zločinů, Epsteinovi pomáhala zneužívat nezletilé dívky

Soudní porota uznala Ghislaine Maxwellovou vinnou, že napomáhala svému někdejšímu společníkovi, americkému finančníkovi Jeffreymu Epsteinovi, zneužívat nezletilé dívky. Oznámily to tiskové agentury. Šedesátileté Maxwellové hrozí desítky let za mřížemi.
30. 12. 2021Aktualizováno30. 12. 2021, 00:06|

Britská policie ukončila vyšetřování prince Andrewa, nebude ho stíhat

Britská policie ukončila vyšetřování prince Andrewa kvůli obvinění ze sexuálního napadení a nebude ho stíhat, informovala stanice BBC o policejním prohlášení. Američanka Virginia Giuffreová podala v srpnu žalobu na syna britské panovnice Alžběty II. s tvrzením, že ji několikrát pohlavně zneužil předtím, než jí bylo osmnáct. Princ Andrew dlouhodobě odmítá, že by s Giuffreovou měl jakýkoliv vztah.
11. 10. 2021|

Žena, která opakovaně vinila Epsteina, podala žalobu na britského prince Andrewa. Údajně ji několikrát zneužil

Američanka Virginia Giuffreová, která tvrdí, že ji jako náctiletou nutil k sexu finančník Jeffrey Epstein, v úterý podala žalobu na britského prince Andrewa. Žena uvádí, že ji potomek britské panovnice Alžběty II. pohlavně zneužil, když jí bylo 17 let, napsala agentura AP.
10. 8. 2021Aktualizováno10. 8. 2021, 20:34|

Chápeme přání Harryho a Meghan a podporujeme je, uvedla Alžběta II. po krizové schůzce

Britská královská rodina má za sebou velmi konstruktivní diskuse o budoucnosti prince Harryho a jeho rodiny. Dohodla se na přechodném období, během kterého budou vévoda a vévodkyně ze Sussexu trávit čas v Británii i v Kanadě. V tiskovém vyjádření to po schůzce s Harrym a dalšími členy rodiny oznámila královna Alžběta II. Požádala o to, aby se ke „konečným rozhodnutím“ dospělo v nejbližších dnech.
13. 1. 2020Aktualizováno13. 1. 2020, 19:58|

„Krize v paláci“. Aféra kolem prince Andrewa královskou rodinu těžce poškodila, píší britská média

Britská média v reakci na středeční oznámení prince Andrewa, že se na dohlednou dobu stahuje z veřejného života, píší na titulních stranách o krizi v královském paláci. Podle britských listů aféra kolem vévody z Yorku a jeho styků s americkým finančníkem Jeffreym Epsteinem, který před svou smrtí čelil obvinění z rozsáhlého sexuálního zneužívání, těžce poškodila obraz britské královské rodiny.
21. 11. 2019|

Princ Andrew se kvůli kontaktům s Epsteinem stahuje z veřejného života

Britský princ Andrew na delší dobu zanechává veřejných povinností kvůli vývoji kolem svých někdejších styků s americkým finančníkem Jeffreym Epsteinem. Druhý nejstarší syn královny Alžběty II. oznámil, že panovnice vyhověla jeho žádosti ohledně odchodu z veřejného života. Kontaktů s Epsteinem, který před srpnovou sebevraždou čelil obviněním ze sexuálního zneužívání mladistvých, prý nadále „jednoznačně lituje“. Mladší bratr prince Charlese čelí obviněním, že se sám zapojil do takového zneužívání.
20. 11. 2019Aktualizováno20. 11. 2019, 21:32|

Další žena obvinila Epsteina ze znásilnění, skandál sahá až k princi Andrewovi

V kauze Jeffreyho Epsteina přibylo další svědectví. Promluvila žena, kterou miliardář ještě jako nezletilou údajně znásilnil na svém ranči. Připojila se tak k víc než desítce žen, které tvrdí, že je Epstein sexuálně zneužíval a požadují finanční odškodnění. Do případu kolem Epsteina je zapleten i britský princ Andrew. Ten sice popřel, že měl sexuální styk s nezletilými dívkami, své obchodní partnery ani veřejnost ale svými vyjádřeními nepřesvědčil.
20. 11. 2019|

Spekulace o vraždě se nepotvrdily. Epstein si vzal ve vězení život sám

Úřad newyorského soudního patologa potvrdil, že americký finančník Jeffrey Epstein minulý týden ve vězení na Manhattanu spáchal sebevraždu oběšením. Miliardář a někdejší přítel amerického prezidenta Donalda Trumpa i bývalého šéfa Bílého domu Billa Clintona ve vazbě čekal na soud kvůli údajnému sexuálnímu zneužívání nezletilých dívek.
16. 8. 2019|

Epstein měl podle pitvy zlomenou jazylku. Ukazovat to může na oběšení, ale i uškrcení

Americký finančník Jeffrey Epstein, který čelil obviněním ze závažných sexuálních zločinů a kterého zaměstnanci věznice našli v cele mrtvého, měl fraktury v oblasti krku. Prokázala to pitva, o níž informoval list The Washington Post. Podle deníku měl zlomenou mimo jiné jazylku. Odborníci, které washingtonský list oslovil, uvedli, že tato fraktura se objevuje při oběšení, ale běžnější je u obětí vražd uškrcením.
15. 8. 2019|

Dozorci nedodrželi pokyn, že mají Epsteina každou půlhodinu kontrolovat, píší média

Vězeňští dozorci, během jejichž služby spáchal o víkendu americký finančník Jeffrey Epstein sebevraždu ve své cele, pracovali přesčas. Během noci navíc nedodrželi pokyn, že mají vězně kontrolovat každou půlhodinu. Informovala o tom s odvoláním na nejmenované zdroje americká média. Epstein čekal ve vazbě na soud kvůli obvinění ze zneužívání nezletilých dívek. Jeho smrt vyvolala řadu otázek a vyšetřuje ji FBI i ministerstvo spravedlnosti.
12. 8. 2019Aktualizováno12. 8. 2019, 21:07|

Epsteinova smrt vyvolává otázky a nepodložené teorie. Jednu šíří i prezident Trump

Až nevěřícné reakce vyvolává v USA zpráva o smrti amerického finančníka Jeffreyho Epsteina, který zřejmě spáchal sebevraždu v cele newyorské věznice. Epstein byl v nápravném zařízení považovaném za jedno z nejpřísněji střežených v USA, navíc byl necelé tři týdny před smrtí umístěn pod zvýšený dohled kvůli obavám, že si chce sáhnout na život. Jeho úmrtí rozvířilo i řadu konspiračních teorií, nepodloženou fámu na svém twitterovém účtu sdílel i americký prezident Donald Trump.
11. 8. 2019|

Zemřel finančník Epstein, obviněný ze zneužívání nezletilých dívek. Podle médií spáchal sebevraždu

Americký finančník Jeffrey Epstein byl v sobotu v newyorské věznici nalezen mrtev. Podle médií spáchal sebevraždu. V cele na Manhattanu čekal na proces po obviněních ze zneužívání nezletilých dívek. Šestašedesátiletý Epstein byl ve vazbě od šestého července a hrozilo mu až 45 let za mřížemi.
10. 8. 2019Aktualizováno10. 8. 2019, 21:12|

Americký ministr práce Acosta končí, vaz mu zlomil skandál miliardáře Epsteina

Ministr práce USA Alexander Acosta ohlásil demisi. Rozhodl se tak po kritice, jíž čelí kvůli řešení případu magnáta Jeffreyho Epsteina v době svého působení na Floridě. Acostovu rezignaci potvrdil prezident Donald Trump s tím, že ministra dočasně nahradí jeho náměstek Patrick Pizzella.
12. 7. 2019|

Americký miliardář Epstein čelí obviněním ze zneužívání dívek, hrozí mu doživotí

Americký miliardář Jeffrey Epstein, který se přátelil s nynějším republikánským prezidentem Donaldem Trumpem i bývalým demokratickým šéfem Bílého domu Billem Clintonem, je obviněn ze sexuálního zneužívání nezletilých dívek. Vyplývá to podle agentury AP ze zveřejněných dokumentů, které prokuratura předložila soudu. Epstein k obviněním u soudu prohlásil, že se necítí vinen. Případy, kterých je několik desítek, se staly přinejmenším v rozmezí let 2002 až 2005, a teoreticky za ně hrozí až doživotní vězení.
9. 7. 2019Aktualizováno9. 7. 2019, 20:33|