TÉMA

Jaromír Zůna

Náčelníkem generálního štábu se Jaromír Zůna nestal. Tak zamíří na ambasádu do Pekingu

Generál Jaromír Zůna byl jedním z hlavních adeptů na místo nového náčelníka Generálního štábu Armády ČR. Do funkce jej letos na jaře prosazoval údajně i prezident Miloš Zeman. Tahle mise se ale nepovedla a Zůna zamíří podle zjištění Reportérů ČT na české velvyslanectví do Číny.
17. 8. 2022|

Prvním zástupcem náčelníka generálního štábu je Střecha. Nahradil Zůnu

Novým prvním zástupcem náčelníka generálního štábu se v úterý stal generálmajor Ivo Střecha. Ve funkci nahradil generálporučíka Jaromíra Zůnu, který bude působit ve vojenské diplomacii.
12. 7. 2022|

Česko poskytlo Ukrajině vojenský materiál za 3,5 miliardy, chystáme další dodávky, uvedla Černochová

Česká vláda zatím poskytla Ukrajině napadené Ruskem vojenský materiál za více než 3,5 miliardy korun, řekla ministryně obrany Jana Černochová (ODS) v pořadu Otázky Václava Moravce. Vládě navrhne v nejbližší době další vojenské dodávky za 600 až 700 milionů korun, avizovala. Potvrdila, že Česko dodává na Ukrajinu i těžkou vojenskou techniku. Konkretizovat to ale odmítla.
29. 5. 2022Aktualizováno29. 5. 2022, 14:12|

Změny ve vedení armády. Zástupce náčelníka generálního štábu Baloun končí, nahradí ho Zůna

Novým prvním zástupcem náčelníka generálního štábu se stane od ledna generálmajor Jaromír Zůna. Nahradí generálporučíka Jiřího Balouna, který v armádě po 40 letech končí. Změna nastane také na pozici zástupce náčelníka generálního štábu, který řídí armádní inspektorát. Generálmajora Jaroslava Kociána ve funkci vystřídá brigádní generál Milan Schulc. Kocián odejde z armády po 38 letech.
28. 12. 2018|