Vykolejený vlak zablokoval trať z Ústí do Prahy

Kvůli vykolejení nákladního vlaku v Nelahozevsi na Mělnicku byl od rána přerušený provoz na frekventované železniční trati z Ústí nad Labem do Prahy. Vlaky nejezdily v úseku mezi stanicemi Kralupy nad Vltavou a Vraňany. Po osmé hodině už byl obnoven provoz na jedné koleji, odpoledne byla částečně zprovozněna i druhá kolej. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, škoda je po upřesnění odhadnuta na 4,5 milionu korun, příčinu vyšetřuje Drážní inspekce, uvedla mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Provoz dálkových i regionálních vlaků byl zastaven krátce po páté hodině ráno. Mezi Vraňany a Kralupy byla zavedena náhradní autobusová doprava ve velmi omezeném počtu autobusů. Provoz byl na trati obnoven na jedné koleji, na druhé probíhalo vyšetřování nehody. 

Podle Správy železnic vykolejily čtyři vozy nákladního vlaku při vjezdu do stanice Nelahozeves. „Následně proběhne odklízení následků nehody a také oprava poškozených betonových pražců a návěstidla,“ uvedla Friebová.

Mluvčí Drážní inspekce uvedl, že škoda dosáhla podle aktuálního odhadu čtyři miliony korun na trati a 500 tisíc korun na vlaku. „Dle informací inspektorů šetřících mimořádnou událost nevykolejily dva poslední vozy vlaku, ale čtyři vozy, které byly řazeny přibližně v prostřední části,“ upřesnil prvotní informace o nehodě mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.