Berlínská prokuratura zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Lindemanna

Berlínská prokuratura v úterý oznámila, že zastavila vyšetřování zpěváka skupiny Rammstein Tilla Lindemanna kvůli podezření ze sexuálních deliktů. Podle státních zástupců se nepodařilo shromáždit důkazy, že by Lindemann měl nedobrovolný pohlavní styk se ženami, informovaly agentura DPA a AFP. Nejméně jedna žena však v uplynulých měsících tvrdila, že odmítla se zpěvákem sex a následně se ocitla v jeho ložnici, aniž by věděla, jak se tam dostala.

„Vyhodnocení dostupných důkazů (…) a výslech svědků neumožnily určit, že stíhaný měl pohlavní styky se ženami bez jejich souhlasu,“ cituje agentura AFP rozhodnutí berlínské prokuratury.

V květnu jedna irská fanynka ovšem popsala tisku svou zkušenost z koncertu jedné z nejznámějších současných německých skupin ve Vilniusu. Tvrdila, že odmítla nabídku sexu s Lindemannem a později se ocitla v jeho posteli, aniž by věděla, jak se tam dostala. Vyjádřila podezření, že jí byla bez jejího svolení podána omamná látka. Podobnou situaci popsaly tisku i další ženy.

Kvůli obviněním na Lindemannovu adresu čelila skupina Rammstein v řadě zemí protestům před svými koncerty. Kapela také v Německu zrušila své večírky po koncertech.