V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.

Podrobné informace o omezení zveřejnil dopravní podnik na svém webu. V neděli zahájená výluka je jednou z 26 plánovaných dvoudenních omezení ve zmíněném úseku.

Místo metra cestující sveze tramvajová linka XC od hlavního nádraží z Opletalovy ulice přes zastávky Masarykovo nádraží, Bílá labuť, Vltavská a Strossmayerovo náměstí na Výstaviště.

Linka číslo 36 v trase Zvonařka –⁠ Karlovo náměstí –⁠ Václavské náměstí –⁠ Bílá labuť –⁠ Výstaviště –⁠ Nádraží Holešovice bude pokračovat ve dvou možných variantách, buď jako linka číslo 12 směr Sídliště Barrandov, nebo přes Kobylisy a Ládví na Sídliště Ďáblice. Odklonem přes zastávku Nuselské schody do obratiště Náměstí Bratří Synků pojede tramvajová linka 23, změní se také umístění některých tramvajových zastávek.

Stanice Florenc byla zprovozněna v roce 1974 pod názvem Sokolovská. Její monolitická stropní deska má rozlohu asi čtyři tisíce metrů čtverečních a rozkládá se pod křižovatkou ulic Křižíkova a Ke Štvanici. S pracemi ve stanici začal dopravní podnik loni na jaře, důvodem výměny nosníků i samotné desky je koroze.