Česko čeká oblačný týden s dešti a občasnými bouřkami

Počasí: Česko čeká převážně oblačný týden s dešti (zdroj: ČT24)

Tento týden bude v Česku převážně oblačný, provázený deštěm či přeháňkami. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 20 až 25 stupňů Celsia, v polovině týdne se přechodně mírně ochladí, uvedl na webu Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V pondělí bude ještě převážně polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti lze ojediněle očekávat přeháňky nebo bouřky, především na Moravě a ve Slezsku, zdaleka ale ne tak často jako v neděli, kdy se nad republikou vyskytlo i několik velmi silných bouří. Nejvyšší pondělní denní teploty budou nejčastěji mezi 21 až 25 stupni Celsia.

V úterý se bude od jihu postupně zatahovat, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, místy i bouřkami. Ojediněle meteorologové předpokládají i vydatné srážky. Nejvyšší denní teploty budou mezi 19 až 23 stupni, v Čechách a na severovýchodě ojediněle až 25 stupni Celsia.

Středa přinese mírné ochlazení s denními maximy mezi 17 a 21 stupni. Obloha bude většinou zatažená, provázená deštěm či přeháňkami. Původní modely předpokládaly v úterý i ve středu velkou oblačnost a vydatné deště, ale současná předpověď je mírnější, uvedla meteoroložka ČT Jarina Sochorová.

Oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami má být i ve druhé polovině týdne. Teploty se ale budou postupně zvyšovat. O víkendu by odpolední maxima mohla opět atakovat hranici letního dne, tedy 25 stupňů Celsia, očekávají se ale opět místy bouřky.