TÉMA

Zruč nad Sázavou

Labe na Ústecku zůstává na třetím stupni, zvolna klesá. Situace se zklidňuje i jinde v Česku

Hladina Labe v Ústeckém kraji začala velmi pozvolna klesat, třetí, tedy nejvyšší povodňový stupeň ale stále platí v Ústí nad Labem, Děčíně i Litoměřicích. Na Pardubicku klesla v noci hladina Labe z třetího na druhý stupeň, první povodňový stupeň platí na Labi v Mělníku, na Sázavě a na Berounce. Hladina Vltavy v Českém Krumlově byla v sobotu odpoledne na třetím stupni, ale od středy kolísá mezi druhým a třetím. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) znovu varuje před povodněmi.
6. 1. 2024Aktualizováno6. 1. 2024, 11:59|

Týmy duševního zdraví na školách by měly pomoci včas odhalovat psychické potíže dětí

Po dvou letech končí testování týmů duševního zdraví na školách. Z jejich výsledků vyplynulo, že se díky nim daří včas odhalovat psychické potíže dětí, šikanu i rodinné problémy. Ministerstvo školství proto chce podobnou službu zavést po celé republice.
31. 5. 2023|

Na inauguraci Petra Pavla lidé čekali i několik hodin, přijeli z celé republiky

Na inauguraci Petra Pavla přijeli do Prahy lidé z různých míst České republiky. Někteří několik hodin čekali, aby viděli jeho projev z první řady, jiní doufali ve společnou fotku a podání ruky. Další lidé sledovali přenos inaugurace v televizi, v kavárnách nebo i během vyučování jako studijní materiál.
9. 3. 2023|

Nově opravený úsek dálnice D1 u Zruče nad Sázavou se musí zbrousit, beton je moc tlustý

Nově dokončený úsek modernizované dálnice D1 u Zruče nad Sázavou se ještě naplno neotevře. Silničáři to původně plánovali o tomto víkendu, po kontrole ale podle informací České televize reklamují tloušťku betonu. Kvůli broušení bude v některých dnech provoz veden v režimu 2+1 jízdní pruh.
8. 10. 2020|

Vlaky opět projedou celý Posázavský pacifik. Díky penězům z evropských fondů

Na železniční trať mezi Ledečkem a Zručí nad Sázavou se vrací vlaky. Správa železnic již dokončila modernizaci za téměř 710 milionů korun. Oznámila to Správa železniční dopravní cesty (SŽDC). Populární trať známou jako Posázavský pacifik, která v délce téměř sto kilometrů lemuje řeku Sázavu, tak lze projet v plné délce: z Čerčan až do Světlé nad Sázavou. Na opravy lokálních tratí jsou peníze díky prostředkům z evropských fondů.
29. 6. 2019|

Část amerického konvoje se večer znovu rozjela. Přes den vojáci před zúžením zablokovali D1

Průjezd amerického vojenského konvoje ze Staré Boleslavi na Břeclav umocnil dopravní komplikace na dálnici D1 a spolu se stavebními zúženími způsobil zpoždění a dlouhé kolony. Premiér Andrej Babiš (ANO) situaci popsal jako krizovou. Část konvoje dálnici opustila a vojáci čekali do večera, až se uklidní provoz. Po 20:00 část konvoje znovu vyrazila na dálnici, celý konvoj ale ve čtvrtek odjet nestihne.
30. 5. 2019Aktualizováno30. 5. 2019, 20:57|