TÉMA

Želivského

Kvůli modernizaci zabezpečení nejezdí část linky A pražského metra, výluka potrvá do neděle

Od středy do neděle 9. července nejede v Praze metro na lince A mezi stanicemi Želivského a Depo Hostivař. Dopravní podnik tam bude vyměňovat zabezpečovací zařízení za modernější. Cestující mohou místo metra využít náhradní tramvaj XA nebo běžné linky tramvají a autobusů. Kvůli opravě trati je od 1. do 9. července zastaven provoz metra také na trase C mezi Pražským povstáním a Muzeem.
5. 7. 2023|

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

Závada zastavila metro mezi Želivského a Dejvickou, provoz byl již obnoven

Technická závada zastavila provoz vlaků na lince metra A zhruba na hodinu a půl mezi stanicemi Želivského a Dejvická. Metro v úseku nejezdilo zhruba od 17:30. Dopravní podnik (DPP) o tom informoval na svém webu. Mluvčí DPP Aneta Řehková bez bližších podrobností upřesnila, že šlo o technickou závadu izolátoru v metru.
27. 8. 2022Aktualizováno27. 8. 2022, 20:03|

Náraz soupravy do uvolněné trubky na několik hodin ochromil část linky metra A

Kvůli nehodě kontrolní soupravy byl ve čtvrtek ráno na téměř pět hodin přerušený provoz na lince metra A mezi stanicemi Želivského a Náměstí Míru. Vlak metra narazil na Floře do uvolněné vodovodní trubky, řekla mluvčí pražského dopravního podniku Aneta Řehková. Při nehodě nebyl nikdo zraněn.
11. 8. 2022Aktualizováno11. 8. 2022, 10:02|