TÉMA

Železničná spoločnosť Slovensko

Někdo pustil vlak na kolej, která byla mimo provoz, řekl slovenský ministr dopravy

Vlak, který ve čtvrtek narazil do autobusu na jihu Slovenska, jel po koleji, která byla pro vlakovou dopravu uzavřena, řekl slovenský ministr dopravy Jozef Ráž. Podle něj je předmětem vyšetřování, jak se stroj na uzavřené koleji ocitl. Doprava na železniční trati mezi Novými Zámky a Dvory nad Žitavou už je částečně obnovena, informoval server Sme.sk. Při nehodě zemřelo sedm lidí. Žádná z obětí necestovala vlakem a podle informací českého ministerstva zahraničí mezi oběťmi rovněž nejsou čeští občané. Zraněno bylo pět lidí, v nemocnici zůstávají čtyři z nich.
28. 6. 2024Aktualizováno28. 6. 2024, 17:25|
MS v hokeji

Kde koupit vstupenky, jak se dostat k halám a kdy hrají Češi? Vše, co potřebujete vědět o hokejovém šampionátu

Dají se ještě sehnat vstupenky? Jak se dopravit k arénám? A jakým způsobem se zachytí falešné vstupenky? Organizátoři mistrovství světa v hokeji vydali řadu doporučení pro fanoušky, kteří se chystají ve dnech od 10. od 26. května navštívit šampionát v Praze a Ostravě. Web ČT24 nabízí podrobné informace pro hokejového fanouška před největší tuzemskou sportovní akcí roku včetně instrukcí, kde sledovat utkání živě mimo arény a novinek z vysílání České televize, která nabídne všech 64 zápasů v přímém přenosu.
30. 4. 2024Aktualizováno6. 5. 2024, 20:44|

Slovenským železnicím chybí zaměstnanci. Hrozí zpoždění spojů i výpadky, odbory se obrátily na vládu

Slovenským železnicím hrozí razantní výpadky. Chybí jim několik set zaměstnanců. Odbory mluví o kolapsu, který může nastat v horizontu měsíců. Slovenskou vládu proto vyzvaly k rychlým krokům a ta slíbila, že se problémem bude zabývat. České spoje by krize v sousední zemi ovlivnit neměla.
16. 2. 2024|

Škoda Transportation dodá na Slovensko další vlaky, uspěla v tendru

Společnost Škoda Transportation v konsorciu s firmou ŽOS Trnava dodá slovenskému národnímu dopravci Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) devět nových elektrických vlakových jednotek. Smlouva v hodnotě zhruba 76 milionů eur (1,9 miliardy korun) bude podepsána nejpozději na přelomu srpna a září, uvedl předseda představenstva ZSSK Roman Koreň.
13. 8. 2021|