TÉMA

Zdeněk Chytil

Národohospodářskou fakultu VŠE povede Zubíková

Novou děkankou Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze bude Adéla Zubíková, ve středu ji zvolil akademický senát fakulty. Do funkce ji musí jmenovat rektor VŠE Petr Dvořák. Zubíková je statutární zástupkyní děkana, fakultu vede od loňského prosince, kdy bývalého děkana fakulty Miroslava Ševčíka odvolal rektor. Zubíková v tajné volbě získala osm hlasů od osmi přítomných senátorů. O funkci děkana se ucházeli i Pavel Potužák z fakulty a emeritní děkan fakulty Zdeněk Chytil. Akademický senát rozhodoval podruhé, v první volbě na začátku května nikoho nezvolil.
30. 5. 2024|

„Asi není zájem na děkanovi, který by měl vlastní názor." Akademický senát Národohospodářské fakulty nástupce Ševčíka nezvolil

Akademický senát Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze v úterý kandidáta na děkana nezvolil. Pro emeritního děkana fakulty Zdeňka Chytila hlasoval jeden senátor, šest bylo proti a dva se zdrželi. Jednání se zúčastnili všichni senátoři. Senát měl původně vybírat ze dvou kandidátů, bývalý člen bankovní rady České národní banky Pavel Řežábek svou kandidaturu na děkana stáhl. Fakultu od prosince, kdy bývalého děkana Miroslava Ševčíka odvolal rektor VŠE Petr Dvořák, vede statutární zástupkyně děkana Adéla Zubíková. Znovu bude senát volit kandidáta na děkana 29. května.
7. 5. 2024|