TÉMA

Zdeněk Červinka

Brněnský politik Bradáč u soudu popřel braní úplatků v bytové kauze

Bývalý předseda bytové komise městské části Brno-střed a politik ODS Otakar Bradáč u soudu popřel, že by bral úplatky, díky kterým by měl zajistit žadateli přidělení bytu. Asi pěti žadatelům o byt ale podle něj na doporučení vyjádřil při hlasování v komisi podporu. Městský soud v Brně se zabývá případem policisty Jiřího Vlčka, který podle žalobkyně kvůli přidělení bytu v Brně pro svoji dceru dal úplatek 360 tisíc korun. Muž vinu popřel. Případ úzce souvisí právě s kauzou kolem Bradáče, ve které policie stíhá několik lidí. Bradáč v případu policisty vystupoval jako svědek.
15. 5. 2024Aktualizováno15. 5. 2024, 20:09|

Brno-střed prověří desítky bytů. Ty přidělené nestandardně bude chtít radnice zpět

Městská část Brno-střed chce prověřit až čtyřicet bytů, u kterých měl kontrolní výbor v uplynulém volebním období podezření na manipulaci při přidělování. Pokud byly byty přiděleny na základě nepravdivých informací, bude rada městské části požadovat jejich vrácení. V kauze přidělování bytů na radnici Brno-střed policie obvinila osm lidí, z toho dva jsou ve vazbě. Jedním je předseda bytové komise a politik ODS Otakar Bradáč, druhým jednatel realitní kanceláře Zdeněk Červinka.
17. 10. 2022Aktualizováno17. 10. 2022, 13:38|

Brněnský soud poslal v kauze přidělování bytů do vazby Bradáče i Červinku

Městský soud v Brně poslal v kauze údajné manipulace s byty na radnici Brno-střed do vazby dva z osmi obviněných. Týká se to jednatele realitní kanceláře Zdeňka Červinky a politika ODS Otakara Bradáče. Zbylých šest obviněných je na svobodě. Policie provedla 28 domovních prohlídek a vyslechla 30 lidí. O tom, že žalobkyně pro dva z obviněných žádá vazbu, informovalo na webu Vrchní státní zastupitelství v Olomouci.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 15:17|