TÉMA

Zdeněk Bašný

Odchod Cimického z Bohnic souvisel s obtěžováním, řekl u soudu bývalý ředitel léčebny

Odchod psychiatra Jana Cimického z Psychiatrické nemocnice Bohnice souvisel s obtěžováním pacientek, řekl v úterý u Obvodního soudu pro Prahu 8 bývalý ředitel zařízení Zdeněk Bašný. Zmínil dva podněty, ve kterých se lidé dotazovali na to, zda jsou Cimického praktiky v pořádku. Nyní pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel Cimický se z aktuálního jednání omluvil, před dvěma týdny při zahájení hlavního líčení obžalobu popřel s tím, že jeho chování bylo vedeno vždy s cílem léčit pacienta.
16. 1. 2024Aktualizováno16. 1. 2024, 14:37|

Policie navrhla obžalovat psychiatra Cimického z 28 znásilnění a vydírání

Kriminalisté podali návrh na obžalobu psychiatra a spisovatele Jana Cimického ze znásilnění a vydírání pacientek. Lékař se jich podle nich dopustil v 28 případech. Policie o tom informovala na Twitteru. Konkrétní jméno obviněného sice neuvedla, ale z kontextu vyplývá, že jde o Cimického. Podle dřívějších policejních informací je psychiatr podezřelý, že znásilňoval ženy od roku 1980 do roku 2016.
6. 10. 2022Aktualizováno6. 10. 2022, 11:17|

Cimický zneužil svojí pozice a jeho praktiky byly nepřípustné, shodli se psychiatr Bašný a advokátka Hrdá

Případné poškozené a svědci v kauze možného sexuálního obtěžování pacientek lékařem z Prahy 8 se mají hlásit policii. Ta výzvu zveřejnila zřejmě v souvislosti s Janem Cimickým. „Praktiky pana Cimického jsou v psychiatrii naprosto nepřípustné,“ řekl v pořadu Události, komentáře bývalý ředitel Psychiatrické léčebny Bohnice Zdeněk Bašný. Advokátka Lucie Hrdá uvedla, že je v kontaktu s pětadvaceti ženami, které vůči Cimickému vznesly obdobná obvinění, nechtějí se však objevit v žádných médiích.
9. 11. 2021|