TÉMA

WTA

Na tenisovém turnaji v Liberci startují dva Rusové. Policie je může vyhostit

Zatímco tenisový turnaj WTA v Praze začal bez hráček z Ruska a Běloruska, kvalifikaci challengeru v Liberci v neděli rozehráli ruští tenisté Kirill Kivatcev a Děnis Klok. Ředitel turnaje Tomáš Trsek pro iDNES.cz uvedl, že pořadatelé po sobotním rozlosování informovali Národní sportovní agenturu a v současnosti spolupracují s cizineckou policií.
30. 7. 2023Aktualizováno30. 7. 2023, 19:52|

Policie do Česka nepustila ruskou tenistku mířící na turnaj

Cizinecká policie ve čtvrtek večer na ruzyňském letišti neumožnila jedné z ruských tenistek vstup do Česka na nadcházející turnaj WTA na Spartě. Hráčka už opustila Prahu, její jméno v pátek pořadatelé novinářům nesdělili. Organizátoři informovali o situaci prostřednictvím WTA všechny ostatní ruské a běloruské účastnice a nepředpokládají, že by se některá z nich turnaje zúčastnila. V Česku kvůli ruské invazi na Ukrajinu platí zákaz startu ruských a běloruských sportovců.
28. 7. 2023Aktualizováno28. 7. 2023, 22:51|

Jestli Česku záleží na životech, ruské a běloruské tenistky v Praze hrát nesmějí, říká Hašek

Do tenisového turnaje WTA v Praze se přihlásily sportovkyně z Ruska a Běloruska. Podle vládního nařízení ale sportovci nesmějí v Česku tyto dvě země reprezentovat. Hráčky by tak mohly na turnaji vystoupit pod neutrální vlajkou. To odmítá bývalý hokejový brankář Dominik Hašek, poukazuje na to, že jsou to stále občanky své země, reprezentují ji a dělají reklamu na její činy. „Pokud na něco děláte reklamu, tak to samozřejmě eskalujete,“ upozornil v 90' ČT24. Pokud podle něj Česko nechá na turnaji tyto sportovkyně hrát, zemře kvůli tomu spousta lidí.
27. 7. 2023|