TÉMA

Windows 10

Microsoft spustil Windows 11, rozjedou se jen na nejnovější technice

Americká softwarová společnost Microsoft uvedla na trh nový operační systém Windows 11. Zdarma na něj mohou přejít všichni uživatelé dosavadní verze 10, pokud splní dlouhý seznam technických požadavků včetně speciálního bezpečnostního čipu či relativně nového procesoru. Jedenáctky se pak od úterý také začnou objevovat jako předinstalovaný systém nových notebooků a počítačů.
5. 10. 2021Aktualizováno5. 10. 2021, 17:56|

Microsoft představil novou verzi svého operačního systému. Jmenuje se Windows 11

Americká softwarová společnost Microsoft oficiálně představila novou verzi svého operačního systému Windows. Na virtuální prezentaci potvrdila, že nová verze ponese označení Windows 11. Podle agentury Reuters by se měla objevit na trhu koncem letošního roku. Majitelé aktuální verze Windows 10 budou moci na nový systém přejít zdarma.
24. 6. 2021Aktualizováno24. 6. 2021, 20:45|

Prohlížeč Internet Explorer skončí, ohlásil Microsoft

Americká softwarová společnost Microsoft pošle do výslužby kdysi všudypřítomný internetový prohlížeč Internet Explorer. Aplikace skončí v červnu příštího roku. Proti Chromu od společnosti Google, který nyní ve vyhledávání na síti dominuje, nasadí svůj prohlížeč Edge, napsal Microsoft na svém blogu.
20. 5. 2021|

Microsoft skončil s Windows 7. Co to znamená pro uživatele a čím je nahradit?

Operační systém Windows 7, kterému v úterý končí technická podpora, stále běží na více než 12 procentech tuzemských počítačů. Ty tak mohou být snáze napadnutelné hackery, protože Microsoft pro ně přestane vydávat aktualizace a bezpečnostní záplaty. Systém se dá nahradit řadou jiných alternativ, některé jsou i zdarma.
14. 1. 2020|