TÉMA

Wall Street Journal

Atentát stupňuje napětí v bouřlivé předvolební atmosféře, píší média

V reakci na střelbu na bývalého šéfa Bílého domu Donalda Trumpa americká média hovoří o nejnovějším strašlivém důkazu vzestupu násilí v politice, největším šoku pro tamní veřejnost za poslední roky či prvním atentátu na prezidenta nebo exprezidenta USA za poslední čtyři dekády. Média soudí, že útok dál stupňuje napětí v už tak bouřlivém předvolebním období.
14. 7. 2024|

WSJ: Pašeráci cigaret ohrožují humanitární pomoc v Pásmu Gazy

Uprostřed zhroucení pořádku v Pásmu Gazy zaměřili palestinští pašeráci svou pozornost na kontrabandy cigaret, jejichž cena v oblasti prudce vzrostla. Ohrožují tak dodávky pomoci, píše americký deník The Wall Street Journal (WSJ). Humanitární kamiony se stávají terčem útoků, což ztěžuje a zpomaluje distribuci.
19. 6. 2024|

WSJ: Federální úřady USA zkoumají možnou roli Mety v nelegálním prodeji drog

Americké federální úřady vyšetřují technologickou společnost Meta pro její možné zapojení do nelegálního prodeje drog a léčiv prostřednictvím jejích sítí. Píše o tom list The Wall Street Journal (WSJ), který hovořil s nejmenovanými zdroji obeznámenými s vyšetřováním a má k dispozici kopie obsílek, jež obdrželi mimo jiné zástupci neziskových organizací zkoumající prodej drog na internetu. Meta podle svého prohlášení s vyšetřovateli spolupracuje a uvádí, že nelegální prodej drog není v souladu s jejími zásadami.
16. 3. 2024|

Po Trumpovi zbyla rozdělená země, Bidenova inaugurace zdůrazňovala jednotu, píše americký tisk

Inauguračnímu projevu nového amerického prezidenta Joea Bidena dominovaly apely na sjednocení Spojených států, hodnotí středeční ceremonii americký tisk. Média zdůrazňují slova nastupující hlavy státu o konci „neobčanské války“ či o jednotě coby „cestě kupředu“. Vypořádání se s dosavadní polarizací vnímá tisk jako jednu z několika výzev, které před Bidenem stojí.
21. 1. 2021|