TÉMA

Výběrová řízení

Fiktivní uchazeči o práci se snaží získat data o firmách, varují bezpečnostní analytici

Bezpečnostní analytici upozornili české úřady na novou formu podvodů namířených proti firmám. O citlivá data se snaží podniky připravit fiktivní uchazeči o pracovní místa, kteří využijí internetových náborů. Vystupují pod falešnou identitou a prokazují se padělanými doklady.
27. 4. 2023|

Vrchní státní zastupitelství prověří úniky informací v Hlubučkově kauze

Vrchní státní zastupitelství v Praze začalo prověřovat, jak se dostaly písemnosti z kauzy korupce v pražském dopravním podniku, ve které je mezi obviněnými i bývalý náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN), do médií. Vyšetřování zahájilo i v dalších případech.
19. 6. 2022|

STAN vrátí 300 tisíc korun z darů od obviněného podnikatele Michala Redla. Piráti požadují kvůli kauze vysvětlení

Vládní hnutí STAN v souvislosti s korupční kauzou v pražském dopravním podniku prověřuje obdržené dary a jeho zástupci uvedli, že plánují vrátit všechny dary spojené s podnikatelem a lobbistou Michalem Redlem. Ten je v kauze obviněný společně s bývalým náměstkem pražského primátora Petrem Hlubučkem (STAN). V tiskové zprávě hnutí uvedlo, že spojitost s podnikatelem našlo u 300 tisíc korun. Od Starostů budou požadovat vysvětlení Piráti, kteří se STAN kandidovali ve sněmovních volbách v koalici. Uvedl to jejich předseda Ivan Bartoš. Kauzu budou podle mluvčího vlády Václava Smolky řešit předsedové koaličních stran na takzvaném jednání K5.
18. 6. 2022Aktualizováno18. 6. 2022, 20:24|

Advokátka využila stíhání lobbisty Horáčka. Vyváděla peníze z jeho firem, míní policie

Policie obvinila bývalou advokátku stíhaného lobbisty Tomáše Horáčka. Podle detektivů nakládala bez jeho vědomí s firmou, kterou ovládal. Horáček je ústřední postavou kauzy nemocničních zakázek a usiluje o status spolupracujícího obviněného.
6. 7. 2021|