TÉMA

Velká cena

Předvolební Brno: Nové vedení bude muset řešit územní plán i drahé energie

Po čtyřech letech voliči rozhodnou o novém složení brněnského zastupitelstva. Mezi nejvýraznější a nejdiskutovanější témata patří dopravní stavby včetně okruhu nebo tramvajových tratí, projekt horkovodu z Dukovan, územní plán či osud výstaviště a Velké ceny.
20. 9. 2022|

Peníze za 16 tisíc vstupenek na loňskou Velkou cenu Brno vrátí

Brno poskytne Turistickému informačnímu centru města (TIC) přes 38 milionů korun na vrácení peněz lidem za vstupenky na loňskou motocyklovou Grand Prix, která se kvůli pandemii koronaviru jela bez diváků. Rozhodli o tom v úterý zastupitelé. V oběhu je přes 16 tisíc lístků v celkové hodnotě přes 36 milionů, zbylé peníze půjdou na úhradu personálních a dalších nákladů spojených s vyplácením peněz. Závody v Brně loni po desítkách let skončily a letos už nebudou. Pořadatelský spolek by měl jít do insolvence.
23. 3. 2021|

Jihomoravský kraj trápí doprava a kapacita sociálních zařízení. Tématem voleb je i sucho

Čtyřčlenná koalice v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem (ANO) vede Jihomoravský kraj poslední čtyři roky. Region řeší dlouhodobě problémy s rozšiřováním dopravní sítě, a to jak na úrovni měst, kterým scházejí obchvaty, tak i v pomalém napojování na rakouské dálnice. Během posledních suchých let se tématem stal také nedostatek vody. Nové vedení kraje bude čelit i otázkám spojeným se stárnutím obyvatel, rozhodovat bude také o podpoře Velké ceny v Brně.
4. 9. 2020|

Nové Mlýny jako úzké hrdlo. Omezená rychlost zkomplikuje cestu na jih i na Velkou cenu

Provizorní most přes novomlýnskou nádrž – a s ním i výraznou část jižní Moravy – čeká jeden z nejnáročnějších letních víkendů. Po silnici I/52 totiž míří do Brna tisíce návštěvníků Velké ceny, ve směru do Rakouska a dál do Středomoří naopak letní rekreanti. V rekonstruovaném úseku ale mohou projíždět maximálně dvacetikilometrovou rychlostí, a hrozí proto kolony.
3. 8. 2019|

Šimek: Bez dlouhodobé podpory státu motocyklová Velká cena v Brně bude muset skončit

Závody mistrovství světa silničních motocyklů v České republice se podle jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO) možná za rok už nepojedou. Letošní ročník Grand Prix se ještě v Brně uskuteční, ale v dalších letech to bez dlouhodobého finančního přispění státu podle hejtmana zřejmě nebude možné. Vláda na letošní ročník v pondělí schválila dotaci třicet devět milionů korun namísto požadovaných šedesáti pěti milionů.
30. 4. 2019|

Stát pošle Grand Prix v Brně 65 milionů. Podpořit závod ale odmítlo ministerstvo školství

Stát poskytne na pořádání letošní motocyklové Grand Prix České republiky v Brně slíbených 65 milionů korun. V pondělí 15. dubna materiál projedná vláda, hned poté může dotaci Jihomoravskému kraji přeposlat, oznámila ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO). Město Brno chce dát na závod mistrovství světa 15 milionů korun, Jihomoravský kraj již dříve schválil 25 milionů. Podpořit soutěž ale odmítlo ministerstvo školství. Velká cena se koná od 2. do 4. srpna.
3. 4. 2019Aktualizováno3. 4. 2019, 20:01|
Podcast

Jihomoravský kraj dá na ztrátu motocyklové GP skoro 10 milionů. Doplatit zbývá ještě dvojnásobek

Jihomoravští zastupitelé schválili odeslání téměř deseti milionů korun z krajského rozpočtu na účet španělské promotérské firmy Dorna, která organizuje Velkou cenu silničních motocyklů. Spolek reprezentovaný městem Brnem a Jihomoravským krajem jí za letošní závod dluží přes třicet milionů korun. Necelou polovinu dluhu se rozhodl zaplatit kraj společně s městem, doplatit zbývá ještě víc než sedmnáct milionů.
13. 12. 2018|