TÉMA

TV JOJ

Z RTVS je STVR, slovenská opozice se obrací na soud

Na Slovensku začal platit zákon o zrušení veřejnoprávní stanice Rozhlas a televize Slovenska (RTVS). Místo ní je nově zřízena Slovenská televízia a rozhlas (STVR). Předčasně tak končí dosavadní generální ředitel RTVS Ľuboš Machaj. Změny od začátku kritizuje slovenská opozice i část zaměstnanců stanice. Zákon označují za prostředek, kterým chce vládní koalice ovládnout veřejnoprávní médium. Vláda i prezident to odmítají.
1. 7. 2024|

Slovensko čekají časy sterilní agenturní žurnalistiky, míní komentátor Soltész

Po loňských parlamentních volbách odešel ze Slovenska do Prahy. Vrátit se komentátor Arpád Soltész neplánuje, i kdyby se politická situace změnila. „Prezidentské volby beru jako další referendum, které potvrdilo, že většinová slovenská populace nechce patřit na Západ, ale na Východ,“ myslí si a varuje před dalšími kroky premiéra Roberta Fica vůči médiím. „Musí to udělat rychle a špinavě, aby další volby byly stále svobodné, ale už ne férové,“ říká v podcastu Background ČT24.
13. 4. 2024|

Únos ministra vnitra. Koprodukční seriál ČT Ultimátum se odehrává v prostředí politiků i detektivů

Prostředí vysoké politiky, elitních jednotek, ozbrojených složek a špičkového oddělení kardiochirurgie tvoří kulisy osmidílného koprodukčního seriálu Ultimátum. Úvodní epizoda je k vidění na iVysílání, díly se vysílají každou neděli večer. Poprvé na původní hrané tvorbě spolupracovala Česká televize se slovenskou TV JOJ.
4. 4. 2022|